Fac liberalii scut in jurul familiei Basescu? Dezvăluirile de ultima oră din Comisia Nana

| 03 apr, 2014

La aproape patru luni de zile de la înființarea Comisiei Nana, ancheta prin care parlamentarii încearcă să elucideze tranzacția imobiliară al cărei beneficiar a fost fiica mai mare a președintelui Traian Băsescu continuă să scoată la iveală informații care demonstrează că afacerea în discuție a fost departe de a fi în regulă.

Conform ultimelor dezvăluiri făcute de Comisie, firma Berfige, înființată în 23.07.2009, a cumpărat timp de patru ani toate terenurile din zonă, imediat ce erau retrocedate de Primărie. Întâmplător sau nu, 12 dintre cei care au vândut către firma respectivă au mandatat ca reprezentant pentru contractul de vânzare-cumpărare pe nimeni altcineva decât pe fata secretarei primăriei Comunei Nana, Alina Preda. De asemenea, ancheta Comisiei a scos la iveală faptul că opt dintre persoanele ale căror terenuri au fost cumpărate de Berfige își aveau domiciliul în sectorul 5 al Capitalei, adică în aceeași zonă în care își avea sediul și firma respectivă.

Ca urmare, Berfige a acumulat o suprafață compactă de teren, din care ulterior i-a vândut Ioanei Băsescu 290 de hectare. Interesant este că, după ce tranzacția în discuție a fost încheiată, firma respectivă s-a desființat.

În mod evident, aceste noi informații vin să adauge la semnele de întrebare deja existente în legătură cu tranzacția de la Nana a cărei beneficiar a fost fiica mai mare a șefului statului și ar merita să fie făcute cunoscute mai bine publicului. Cu toate acestea, Comisia se găsește în imposibilitatea de a adopta raportul final și a-și prezenta astfel concluziile pe care le-a tras în urma investigațiilor realizate, în contextul în care cei patru membri liberali lipsesc nemotivat de la lucrări.

Oficial, PNL neagă că ar fi dat vreo dispoziție de partid membrilor liberli din Comisia Nana să boicoteze lucrările. Dat fiind însă reorientările strategice din utlima perioadă care l-au făcut pe Crin Antonescu să abandoneze frontul de luptă împotriva președintelui Traian Băsescu, o asemenea variantă nu poate fi exclusă.

Chiar dacă public președintele PNL neagă realitatea din sondaje, trendurile puse în evidență de acestea îi arată în mod clar că, pentru mai avea vreo șansă să intre în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale, va avea nevoie de sprijinul lui Traian Băsescu și a oastei sale de strânsură din PMP. Ca urmare, Crin Antonescu nu mai are niciun interes ca partidul său să contribuie la o anchetă care scoate la iveală dedesubturile necurate ale afacerii cu iz penal de la Nana și îl pune astfel la zid pe președinte. În schimb, făcând scut în jurul familiei Băsescu și împiedicând finalizarea anchetei parlamentare, liderul PNL poate spera să obțină mai ușor sprijinul șefului statului pentru candidatura sa la prezidențiale. Așa încât, nu este exclus ca, neoficial, Antonescu să fi dat ordin celor patru membri liberali din Comisia parlamentară de anchetă să împiedice adoptarea raportului final prin absența de la lucrări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 apr, 2014
goPontaNemaPresident
"Ca urmare, Berfige a acumulat o suprafață compactă de teren, din care ulterior i-a vândut Ioanei Băsescu 290 de hectare. Interesant este că, după ce tranzacția în discuție a fost încheiată, firma respectivă s-a desființat"
cretinule,firma nu mai avea obiect de activitate si probabil,propietarii au si plecat din tara...au luat banii,se distreaza..
ce sa faca,sa se angajeze la PSD-on line Prahova?
e logic ,pentru sa ajunga compact terenul,a fost cumparat de la mai multi propietari,ce te miri asa de tare ...doar nu avea doar unul 300 hectare..
daca liberalii lipsesc,faceti voi cercetarile in continuare,scrieti raportul,publicati-l si dupa aceea,cand se termina hartia igienica,puteti sa va stergeti la fund cu el...
sa nu uit,dupa aceea,sa-l mirositi bine....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ