Comisia Nana i-a invitat săptămâna viitoare la audieri pe reprezentanţii ANRP şi pe primarul comunei

| 19 feb, 2014

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, i-a invitat săptămâna viitoare la audieri, printre alţii, pe primarul comunei, prefectul judeţului şi reprezentanţii ANRP.

'Luni vor fi invitaţi prefectul judeţului Călăraşi, primarul comunei Nana, care va veni şi cu registrele agricole. Pentru ziua de marţi avem reprezentanţii ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor), Institutului Fundulea şi ADS (Agenţia Domeniilor Statului), iar pentru ziua de miercuri avem pe avocata firmei Berfige, firmă care a compactat cele 290 hectare şi a vândut terenul doamnei Ioana Băsescu', a declarat miercuri senatoarea Gabriela Firea.

Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu nu s-a prezentat miercuri la audierile comisiei şi, potrivit membrilor acesteia, îi va fi trimisă o a cincea invitaţie.

Preşedintele Comisiei parlamentare, Eugen Nicolicea, a declarat că de data aceasta invitaţia va fi prin agent procedural, adică printr-un membru din stafful comisiei.

Secretara Primăriei comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, a afirmat pe 21 ianuarie că Adrian Rădulescu este cel care a depus la Registrul agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

'Nu am fost niciodată contactată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu. Era normal să aflu că Ioana Băsescu a cumpărat teren la Nana, pentru că fiecare om când îşi cumpără o suprafaţă de teren vine la primărie să o declare. Am aflat că a cumpărat teren la noi când a venit la primărie, la Registrul agricol, să îl declare. Nu a venit la mine. Noi am făcut o situaţie a terenurilor şi atunci era normal să văd, dar când am aflat, tranzacţia era făcută. Consilierul prezidenţial a venit şi a adus nişte documente la Registrul agricol, nu s-a întâlnit cu mine, nu m-a văzut. Lucrătorul de la Registrul agricol mi-a spus că tranzacţia a fost înregistrată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, nu ştiu în ce calitate', a declarat secretara Primăriei Nana.

Ea a precizat că proprietarii pot delega pe cine doresc să înregistreze actele la primărie.

În aceeaşi zi, preşedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a afirmat că agentul agricol de la Primăria Nana a confirmat la audieri faptul că Adrian Rădulescu a depus documentele pentru înregistrarea terenurilor cumpărate de Ioana Băsescu şi că Rădulescu nu a avut niciun fel de procură, aceasta nefiind necesară.

Eugen Nicolicea a adăugat că agentul agricol al Primăriei Nana a precizat că nu ştie cu ce maşină a venit Adrian Rădulescu, pentru că nu a ieşit din primărie, nu s-a prezentat a fi consilier prezidenţial, nu a stat de vorbă cu el niciodată până atunci, îl ştia de la televizor ca fiind ministru al Agriculturii, nu i-a cerut niciun document lui Rădulescu şi nu i s-a arătat niciun document de reprezentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ