Ce are consilierul prezidențial Rădulescu de ascuns?

| 08 feb, 2014

Revoltătoarele dezvăluiri despre cum un consilier prezidențial, plătit din bani publici, s-a ocupat mai bine de doi ani de afacerile cu terenuri ale familiei Băsescu au fost urmate de evoluții la fel de revoltătoare.

Nu ne referim atât la detaliile ieșite la iveală între timp de la primăria Nana, din care rezultă că Adrian Rădulescu, consilierul prezidențial vizat în acest scandal nu avea împuternicirile necesare pentru a o reprezenta pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a președintelui român,cât la refuzul ulterior al consilierului de a se prezenta în fața comisiei parlamentare care investighează cazul.

Primul subterfugiu a fost relativ facil, Comisia Nana a trimis citația nu pe adresa personală a consilierului Rădulescu ci la ultimul loc de muncă, adică la Cotroceni.

Al doilea pretext pentru a nu se înfățișa este deja mai elaborat. Consilierul Rădulescu îi scrie ui Niciolicea, președintele Comisiei că nu va da curs invitației de audiere deoarece nu mai poate fi audiat în calitatea de cetățean obișnuit de o astfel de comisie, ci cel mult, doar de Justiție. Să trecem peste detaliul revoltător că Rădulescu se preface că nu înțelege că o comisie parlamentară dorește să-l audieze nu în calitatea actuală, de simplu cetățean, ci exact pentru activitatea sa susținută timp de doi ani, în calitate de consilier prezidențial. Orice om cu studii juridice știe că încetarea calității în care au fost efectuate anumite acțiuni nu atrage automat și anularea răspunderii pentru acestea.

Dar să trecem peste meschinăria argumentativă.

Am realizat cu neplăcută surprindere– și nu sunt singurul- că recenta mutare făcută cu surle și trâmbițe, prin care președintele Băsescu se dispensa de serviciile concilierilor care intrau în partidul Mișcării Populare, este foarte posibil să fi fost cu dublă utilitate. Traian Băsescu nu a sfidat de pomană opinia publică, în acest caz, trimițându-și cei mai apropiați colaboratori, ca un președinte ”neutru” ce este, să se alăture unui partid. Traian Băsescu a urmărit printre altele exact acest deznodământ, ca acest suspect consilier Adrian Rădulescu să nu mai poată fi citat de Comisia Nana.

Ce ascunde președintele și al său consilier? Pentru că aceste subterfugii și eschive nu sunt făcute de florile mărului. Rămâne să identificăm cât de curând care sunt instituțiile statului care au rămas abilitate să-l audieze pe alunecosul personaj, pentru activitatea sa remunerată din bani public în calitate de consilier al președintelui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ