Cât a încasat Ioana Băsescu via Gazprom

| 21 ian, 2014

Pentru legalizarea tranzacţiilor cu trei benzinării în valoare de circa 3 X 1,7 milioane de euro preţ mediu de benzinărie, notarul Ioana Băsescu a câştigat probabil circa 23.000 de euro, scrie energyreport.ro.

Până în noiembrie, existau deja 13 benzinării Gazprom în România. Din informaţiile disponibile, cinci benzinării au fost cumpărate în anul 2012 şi două până în septembrie 2013. Se poate înţelege de aici că pentru celelalte benzinării care operează deja cu brandul Gazprom s-au cumpărat doar terenuri, pe care apoi au fost construite benzinăriile, notează energyreport.ro.

Revenind la benzinăriile achiziţionate, în anul 2012 acestea au fost: Petroliv, din Miercurea Sibiului, cumpărată în 18 iunie 2012, benzinăria Alpha cumpărată în 5 iulie 2012, benzinăria XXL Oil de pe Calea Radnei din Arad, cumpărată în 31 iulie 2012, benzinăria din Veştem din Sibiu operată de D&C Oil şi cumpărată tot în 31 iulie 2012 şi benzinăria din Sibiu de pe strada Ştefan cel Mare operată de Eso Oil şi cumpărată de asemenea în 31 iulie 2012.

Pentru aceste cinci benzinării, subsidiara Gazpromneft-ului a plătit circa 8,5 milioane de euro.

Ce onorariu a intrat în conturile Ioanei Băsescu

Revenind la onorariile fiicei preşedintelui Traian Băsescu de pe urma legalizării tranzacţiilor cu anumite benzinării construite de Gazprom, ne vom limita la a calcula onorariul pentru cele trei benzinării care au fost prezentate în presă ca fiind legalizate de Ioana Băsescu.

Mai precis, vorbim despre benzinăria XXL Oil de pe Calea Radnei din Arad, cumpărată în 31 iulie 2012, de benzinăria Petroliv, din Miercurea Sibiului, cumpărată în 18 iunie 2012 şi de benzinăria din Sibiu de pe strada Ştefan cel Mare operată de Eso Oil şi cumpărată de asemenea în 31 iulie 2012.

Valoarea fiecărei tranzacţii depăşeşte valoarea prag de 600.000 de lei din grilele notarilor astfel că onorariul îl vom calcula cu formula “5.080 lei plus 0,44% din suma care depăşeşte 600.001 lei”. Şi în această situaţie însă, pentru cele trei benzinării în speţă, ne vom ghida după preţul mediu, astfel că rezultatul poate doar să aproximeze onorariul notarului, pentru că nu avem datele pentru fiecare benzinărie în parte ci pentru toate cinci.

În concluzie, pentru legalizarea tranzacţiilor cu trei benzinării în valoare de circa 3 X 1,7 milioane de euro preţ mediu de benzinărie, notarul Ioana Băsescu a câştigat probabil circa 23.000 de euro.

Citiţi în continuare ce alţi notari din umbra politicienilor au câştigat contracte importante

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ