Băsiştii admit că Ioana Băsescu a luat bani graşi de la Gazprom

| 20 ian, 2014

În nicio ţară din lumea asta o casă de avocatură de un asemenea prestigiu şi importanţă nu lucrează cu un singur notar, iar contractele semnate în Ardeal să fie direcţionate către notarul din Bucureşti.

Strategia băsiştilor de a nega orice legătură dintre familia Băsescu şi banii Gazprom a eşuat din cauza sau datorită jurnaliştilor (sic) care au prezentat acte doveditoare privind implicarea notarului Ioanei Băsescu în acest caz. Neputând nega evidenţa, băsiştii încearcă să minimalizeze această afacere folosind explicaţii ridicole: Gazprom a colaborat cu o firmă de avocatură, care la rândul ei colaborează cu biroul notar al Ioanei Băsescu şi oricine putea fi în locul ficei preşedintelui. Pe bune! Oricine! Însă, dacă nu te cheamă Băsescu sau nu eşti din anturajul acestei familii, cu siguranţă nu poţi prinde un contract aşa de bănos, de câteva sute de mii de euro. Unii muncesc o viaţă întreagă şi nu ajung să câştige o asemenea sumă, însă alţii o câştigă doar printr-un contract, pentru că...

În afacerea Ioană Băsescu – Gazprom e ceva urât mirositor. Iar dubiile au crescut atunci când Traian Băsescu a avut o reacţie extrem de urâtă la adresa jurnalistului care a avut „îndrăzneala” să-şi facă meseria şi să-l întrebe de acest contract. În primă instanţă, preşedintele şi oamenii lui au încercat să nege orice legătură între familia prezidenţială şi Gazprom, însă tactica a eşuat din cauza faptului că existau dovezi de necontestat în acest sens. Atunci au încercat să aplice o nouă tactică şi anume minimilizarea subiectului.

Astfel, Adrian Halpert, un băsist convins, a scris pe blogul personal cea mai aberantă explicaţie: „Gazprom, ca orice mare companie care se respectă, lucrează în România cu o casă de avocatură. Acea casă de avocatură se numește Țuca, Zbârcea & Asociații. La rândul ei, această casă de avocatură lucrează, pe contract, cu un cabinet notarial. Al notarului… Ioana Băsescu. Pe această filieră simplă au ajuns „banii Gazprom” la Ioana Băsescu!”

În nicio ţară din lumea asta o casă de avocatură de un asemenea prestigiu şi importanţă (Hotnews scria in ianuarie 2013 ca firma numără 95 de avocaţi numai în Bucureşti şi că au un birou de reprezentaţă în Madrid) nu lucrează numai cu un singur notar, iar contractele semnate în Ardeal să fie direcţionate către notarul din Bucureşti. Mai mult, firma de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații are punct de lucru şi în Cluj-Napoca şi probabil colaborează cu birouri notariale şi acolo. Deci, normal ar fi fost să realizeze actele în Cluj-Napoca.

Însă dacă te cheamă Ioana Băsescu ai prioritate, mai ales că-i vorba de un contract foarte gras, de câteva sute de mii de euro. Tot în aceeaşi notă, fata cea mare a Preşedintelui a primit un împrumut extrem de avantajos de la CEC. Există ipoteza că la presiunile directe ale Preşedintelui, conducerea CEC a acordat în mod preferenţia un credit imobiliar Ioanei Băsescu (în 2013, CEC a oferit un singur credit de peste 700.000 de euro pentru persoane fizice – către Ioana Băsescu).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 2014
cantautor
eu zic ca a sosit momentul ca Guvernul USL sa dea o ordonanta de urgenta prin care firmele private sa nu aiba voie decat la notarii care au rude in USL...
ce ,ei n-au familie?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ