Agricultorul Băsescu, un samsar de terenuri de succes

| 03 mar, 2014

Într-una din multele intervenții publice de ieri, Traian Băsescu s-a declarat foarte mulțumit de afacerea cu terenuri făcută de fiica sa, Ioana, afirmând că dacă ar vinde în momentul de față ferma de la Nana, nu doar că ar acoperi suma luată credit de la CEC Bank, dar ar ieși chiar pe profit.

În turul de forță de ieri al președintelui – trei apariții publice, dintre care o declarație de presă și două interviuri în direct –, acesta s-a referit pe larg la situația din Ucraina, cu implicațiile pentru regiune, a criticat atitudinea miniștrilor de externe din Europa care au fost la fața locului în momentul protestelor, a transmis mesaje, atât aliaților, cât și Federației Ruse, a comentat politica internă, negocierile pentru formarea unei noi coaliții majoritare în Parlament, constituționalitatea învestirii noului guvern și a menționat noul său obiectiv de a crește partidul doamnei Udrea pentru alegerile din 2016. Dar, dacă era de așteptat ca acesta să primească întrebări servite de la jurnaliștii televiziunilor “apropiate”, ca să aibă pretext să se lanseze în atacuri la adresa adversarilor săi și să se laude ce bun prim-ministru ar fi el, era mai puțin previzibil că o sa ajungă să vorbească despre terenul din Călărași cumpărat de el, prin intermediul fiicei sale.

Băsescu s-a felicitat în direct pentru ideea grozavă de a investi în agricultură și a spus că afacerea deja este profitabilă: dacă ar decide să vândă terenul acum, la circa șase luni de când a fost trecut în Registrul Agricol, președintele deja ar putea achita suma împrumutată și i-ar mai și rămâne ceva pe lângă. “Ce-mi mai plac investițiile mele”, probabil se gândea președintele când a fost întrebat despre afacerea Nana.

Eu am vrut să-l cumpăr, dar nu am putut să iau creditul. Ioana, în nici un caz, nu are vocaţie de agricultor. Eu aş fi vrut să cumpăr acest teren, am încercat să văd care sunt condiţiile de finanţare, mai ales că, fiind teren agricol, deci cu o perspectivă de creştere a preţurilor, mi se părea că este foarte firesc să obţii cu uşurinţă un credit garantat chiar cu terenul”, a spus președintele. Acesta pare să aibă mult timp liber să se gândească la investiții profitabile pentru el și familia sa, să gândească moduri în care ar putea să își crească partidul, bașca tot timpul de care are nevoie ca să găsească chichițele pentru șicanarea Guvernul și atacurile la adresa premierului. Încă are energie, așa cum el însuși a declarat, dar nu ar fi o schimbare plăcută să îl vedem, acum pe final de mandate, măcar, că folosește energia asta pentru a aduna oameni în jurul unor idei, decât pentru a dezbina, pentru a construi ceva pentru țară, nu numai pentru neamurile lui?

“A fost, pe de o parte, legal, pe de altă parte, nu au fost bani negri scoşi de undeva de sub saltea, ci transparent, discutăm de un credit la o bancă, al unui om care are un venit, care s-a încadrat în criteriile băncii. Până la urmă, eu sunt de acord ca eu, familia mea, să nu fim deasupra drepturilor pe care le au cetăţenii obişnuiţi ai României, dar aceleaşi drepturi cu un cetăţean român care are veniturile pe care le are fiica mea, le avem”, s-a justificat Băsescu. Desigur, nu avea cine în platou să îi atragă atenția că pe lângă drepturile pe care le are orice cetățean, dânsul are și toate avantajele și privelgiile celei mai înalte funcții în stat. Ah, stai, Ioana a luat, de fapt, terenul, iar ea e un simplu cetățean, ca oricare altul al cărui tată este “șeful statului.”

Decât să se mândrească telespectatorilor cu realizările personale și să facă recomandări – cui? și în calitate de ce? – să se investească în livezi, că știe el că o să vină finanțări europene, nu mai bine domnul președinte aruncă un ochi pe fișa postului? Sau, dacă tot e președinte ilegitim, toate lucrurile astea sunt ca neghina într-o recoltă crescută în mlaștină?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ