Tandemul Băsescu - Boc visează la cai verzi pe pereți

| 03 mar, 2014

Cu trei apariții TV în decurs de 11 ore este clar că Traian Băsescu a dat startul unei campaniei electorale agresive pentru PMP și pentru Emil Boc. Președintele nu s-a sfiit să vorbească despre planurile sale de viitor, atunci când, speră el, va fi în fruntea țării din funcția de premier, iar România îl va avea pe Boc președinte.

Bineînțeles că tandemul Băsescu - Boc visează la cai verzi pe pereți, românii nu au uitat cum au trăit pe vremea când acestă echipă a tăiat salariile și pensiile.

La fel precum o căpușă, Băsescu este hotărât să sugă până la capăt vlaga românilor, motiv pentru care se agață de orice încă mai mișcă, în cazul de față Boc și PMP, pentru a-și atinge scopul. Simplul fapt că Băsescu se gândește la un astfel de scenariu și că-l prezintă ca fiind unul realizabil demonstrează o aroganță de nedescris a președintelui, care parcă nu se mai satură să le facă în ciudă celor peste șapte milioane de români care au votat pentru demiterea lui.

În plus, oricât ar fi de încrezător Băsescu, un asemenea deznodământ este puțin probabil. Înainte de toate, Emil Boc are șanse infime spre zero de a trece de turul I al alegerilor prezidențiale – chiar dacă la nivel local fostul premier a mai înregistrat câteva puncte în plus în sondaje, la nivel național acesta este la fel de disprețuit cum era pe vremea când se afla în fruntea Executivului de la București. Pe de altă parte, folosind metoda matematică de reduce la absurd, chiar dacă Boc ar câștiga fotoliul de la Cotroceni, Băsescu nu poate fi numit premier, iar asta din cauză că pe lângă faptul că nu are o majoritate care să-l susțină, nici alegeri parlamentare nu sunt anul acesta. Prin urmare, Tandemul Băsescu - Boc visează la cai verzi pe pereți.

Scenariul despre care vorbim se vehiculează de mult în spațiul public, iar în ultima perioadă președintele a lăsat deoparte orice fel de subtilitate și vorbește deschis despre faptul că se visează premier. Comunicatorii PMP, în frunte cu Elena Udrea, care, după cum a zis și președintele, e blondă și atrage atenția, au început deja să trâmbițeze pe subiect și să-i pună pe cei doi într-o lumină dumnezeiască desconsiderând într-un totul românii cărora le-a ajuns cuțitul la os în cei aproape 10 ani de Băsescu & Co.

Simplul gând că echipa șoc va ajunge iar în fruntea statului și se va ajunge la situația din perioada 2008-2012, când, în fapt Băsescu era președinte și în același timp conducea din umbră guvernul lui Boc, alungă orice speranță într-un trai mai bun și dă coșmaruri tuturor românilor. Cu toate astea, don't worry, be happy – așa ceva nu se va întâmpla.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mar, 2014
anonim
Obiectiv.info = PSD+PC+UNPR
1000000 de locuri de munca????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ