Comisia Nana îl aşteaptă luni la audieri pe Adrian Rădulescu

| 05 feb, 2014

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, îl aşteaptă luni la audieri pe fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, a anunţat senatoarea Gabriela Firea miercuri, la Palatul Parlamentului.

'Luni, la ora 13,00, va fi domnul Adrian Rădulescu iar marţi, la ora 10,00, firma italiană Berfige. Ulterior, se vor studia documentele care au fost solicitate în plus de către comisie', a precizat Firea.

Potrivit senatoarei, în acest moment se lucrează la noua solicitare privind audierea lui Adrian Rădulescu.

'Avem adresa domniei sale. Dacă nu au fost suficiente anunţurile prin mass-media şi invitaţia de la Palatul Cotroceni, atunci când domnia sa lucra în calitatea de consilier prezidenţial acolo, o vom face acum şi la adresa unde locuieşte. Este o adresă publică. Sunt convinsă că va participa la aceste audieri, pentru că, aşa cum a declarat, nu are nimic de ascuns', a explicat Firea.

Secretara Primăriei comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, a afirmat pe 21 ianuarie că Adrian Rădulescu este cel care a depus la Registrul agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

'Nu am fost niciodată contactată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu. Era normal să aflu că Ioana Băsescu a cumpărat teren la Nana, pentru că fiecare om când îşi cumpără o suprafaţă de teren vine la primărie să o declare. Am aflat că a cumpărat teren la noi când a venit la primărie, la Registrul agricol, să îl declare. Nu a venit la mine. Noi am făcut o situaţie a terenurilor şi atunci era normal să văd, dar când am aflat, tranzacţia era făcută. Consilierul prezidenţial a venit şi a adus nişte documente la Registrul agricol, nu s-a întâlnit cu mine, nu m-a văzut. Lucrătorul de la Registrul agricol mi-a spus că tranzacţia a fost înregistrată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, nu ştiu în ce calitate', a declarat secretara Primăriei Nana.

Ea a precizat că proprietarii pot delega pe cine doresc să înregistreze actele la primărie.

În aceeaşi zi, preşedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a afirmat că agentul agricol de la Primăria Nana a confirmat la audieri faptul că Adrian Rădulescu a depus documentele pentru înregistrarea terenurilor cumpărate de Ioana Băsescu şi că Rădulescu nu a avut niciun fel de procură, aceasta nefiind necesară.

Eugen Nicolicea a adăugat că agentul agricol al Primăriei Nana a precizat că nu ştie cu ce maşină a venit Adrian Rădulescu, pentru că nu a ieşit din primărie, că nu s-a prezentat a fi consilier prezidenţial, că nu a stat de vorbă cu el niciodată până atunci şi că îl ştia de la televizor ca fiind ministru al Agriculturii, că nu i-a cerut niciun document şi nu i s-a arătat niciun document de reprezentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ