De ce au tărăgănat liberalii demiterea șefului CEC?

| 21 feb, 2014

În condițiile în care Chițoiu avea actele necesare pentru demiterea din funcție a lui Ghețea și avea susținerea Guvernului și premierului pentru a pune capăt acestei sutuații, nu cred că greșim atunci când speculăm că fostul ministru de Finanțe aștepta ok-ul de la Antonescu, ok care nu a mai venit.

Prin prisma celor petrecute în ultimele zile în tabăra liberalilor și a schimbării de atititudine a lui Crin Antonescu în raport cu colegii de alianță și cu Victor Ponta, începem să înțelegem substraturile unor probleme mai vechi, care au fost tărăgănate de liberali. Un exemplu elocvent îl reprezintă cazul demiterii șeful CEC, Radu Gheţea, după ce acesta a făcut posibilă acordarea unui credit bancar preferențial Ioanei Băsescu pentru achiziționarea terenului de la Nana.

Achiziționarea celor aproape 300 de hectare de pământ pentru tătucul latifundiar Băsescu, tranzacție care în urmă cu puțin timp l-a adus pe președinte în poziția în care să se justifice în fața românilor, a fost posibilă din cazuza legăturii suspect de apropiate dintre Băsescu și Ghețea. Daniel Chițoiu, pe vremea aceea ministru de Finanțe, a fost cel care a demascat relația celor doi dezvăluind că președintele l-a sunat personal să-i ceară menținerea în funcție a șefului CEC, susținere care a fost probată și după izbucnirea scandalului, atunci Traian Băsescu a continuat să-l apere pe Ghețea. Tot atunci am văzut un Chițoiu dispus să descâlcească toate ițele acestei tranzacții și să-i pedepsească pe cei vinovați.

În timp, înverșunarea lui Chițoiu s-a estompat ușor, ușor până în momentul în care demiterea președintelui CEC nu a mai fost un subiect fierbinte în mass-media românești și nu s-a mai făcut nimic în această privință. Acum, având în vedere apropierea lui Crin Antonescu de Traian Băsescu, putem găsi o foarte bună explicație pentru modul în care liberalii au tărăgănat demiterea șefului CEC și a fost nevoie de preluarea interimatului la Ministerul de Finanțe de către Ponta pentru a se duce la bun sfârșit o operațiune corectă și de bun-simț.

În condițiile în care Chițoiu avea actele necesare pentru demiterea din funcție a lui Ghețea și avea susținerea Guvernului și premierului pentru a pune capăt acestei sutuații, nu cred că greșim atunci când speculăm că fostul ministru de Finanțe aștepta ok-ul de la Antonescu, ok care nu a mai venit. Suspectat de Antonescu, încă din acea perioadă, de o apropiere nepermisă de PSD, Chițoiu l-a ascultat totuși pe liderul liber și a îngropat subiectul. Din acest punct de vedere este cel puțin ciudat cum și Antonescu și Băsescu au fost pe aceeași lungime de undă.

Se pare că încă de anul trecut Antonescu avea o agendă ascunsă, diferită de cea a USL. Dacă ne amnitim corect, sfârșitul anului 2013 a fost marcat de tensiuni puternice între colegii de alianță, pornite tot dinspre partea liberală, aproximativ aceeași situație ca în prezent. Dacă acum șeful liberalilor încearcă o apropiere de Băsescu nu este exclus ca și cu câteva luni înainte să fi fost vorba de aceeași strategie murdară, ceea ce ar explica și atitudinea lui Antonescu și a liberalilor cu privire la demiterea lui Ghețea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 feb, 2014
Danut Ministrel Inculturel
Zau cucoana?
"a fost nevoie de preluarea interimatului la Ministerul de Finanțe de către Ponta pentru a se duce la bun sfârșit o operațiune corectă și de bun-simț "...
Din cate s-a verificat, imprumutul a fost acordat CORECT. Ponta si bun simt... Aparatorul hotilor. Minte !dar mai cu bun simt, nu ca ghiorlanii.
21 feb, 2014
Horia Nabot
Lăcomia, pierde omenia
Cu sacii-n căruță v-ați văzut și credeați că o să țină totul neabătut ... doar că ulciorul nu merge de prea multe ori la apă, iar când se va sparge - veți ajunge în sapă de lemn și c-un picior în groapă !
21 feb, 2014
goPonta4President
despre ASF(asigurarea sotilor-sotiilor de familie…)
Soc si groaza…brec news(sau set,ghem etc)
Revenim..
Al naiba marinarul..”matrafoxat”(citat Palada_dr.in deontologie)
A profitat de ocazie ca ASF-ul este in subordinea Administratiei Prezidentiale si i-a obligat pe cei de acolo sa-i angajeze fortat sotia consilierului lui Ponta-Socol si pe baiatul ministrului muncii USL,pe salarii babane...acum recent
Plus alte sotii,foste sotii,viitoare sotii..fini,afini,jucatori pe bursa Sima
Pe mare parte dintre ei,i-a angajat chiar retroactiv,din 2004-2006…fictiv,se va cerceta..
Evident,chiar daca sunt de la USL, cred ca erau obligati sa cotizeze la PDLsi PMP...ramane sa se cerceteze.
I-a obligat si pe Rusanu si pe adjunct,pana la ultima femeie de serviciu,sa-si dea venituri nerusinate,exact ca pe vremea lui Buzoianu,cel de trista amintire…militianul?
Sofiani spune ca sunt mai mici ca la BN,BN-ul zice invers,fiindca Basescu a fost cu Isarescu cand l-au facut doctor la Universitatea aia unde matelotul si-a copiat lucrarea de doctorat..
Se pare ca Rusanu sustine ca timonierul a obligat-o pe sotia lui Chitoiu sa intervina pentru niste hotarari de guvern..dansa s-ar fi opus,exact ca parlamentarii PSD la schimbarea regimului de functionar public,in fine….asta se cerceteaza de catre DNA
Noroc ca Dl.Chitoiu s-a opus...ramane sa se cerceteze si eventual, decoreze..
Romaniei i-a trecut glontul pe la ureche…
Imediat,Antonescu a intervenit pentru Basescu,dandu-l afara din guvern
Nu a dorit,in schimb era prevazut in Pactul de Coabitare,pe care Ponta l-a rugat sa nu-l semneze,insa Antonescu a cedat la rugamintea lui Barosso si a lui Ghise sau Tise?
L-a semnat in miez de noapte,la aceeasi ora cu modificarile din Codul Penal,operate de opozitie..in martea rosie si laudate de aliatii europeni
Acestia toti,angajatii ASF,nu prea aveau alta sarcina de serviciu decat sa fie atenti si la afacerile lui Adamescu sau Carpatica-ramane de
21 feb, 2014
goPonta4President
continuare
de ce nu au facut-o pana acum
Apoi,piratul,a inceput sa faca scandal in presa basista...la RTV,Antene,Realitatea,Trinitas…etc
Doi oameni s-au prins de chestia asta:interimarul de la Finante…care a hotarat rapid sa demita conducerea CEC …si insusi Dl.Rusanu,insa ulterior punerii in acuzare pentru complicitate si abuz in serviciu..
La ieșirea de la audieri, Dan Radu Rușanu a declarat că „anchetarea mea are legătură cu Băsescu”.
Practic,se confirma dintr-o sursa afirmatiile noastre pamfletare-urmeaza sa se confirme si din celelalte doua.
Al naiba corsarul..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ