Ce obţine Antonescu din lăsarea din braţe a Marianei Câmpeanu?

| 21 feb, 2014

De câteva zile asistăm la un linşaj mediatic bine organizat la adresa ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Cu adevărat stranie este reacţia preşedintelui PNL, a cărui poziţie se înscrie în sfera declaraţiilor făcute de Traian Băsescu şi aparatul său de propagandă.

Preşedintele Băsescu a lansat zilele trecute un atac dur la adresa Marianei Câmpeanu, cerându-i în mod imperativ să-şi dea demisia. Ulterior, ministrul Muncii a explicat în cadrul unei emisiuni televizate la România TV faptul că pensionarea cu gradul I de invaliditate a soţului său a fost perfect legală, în conformitate cu legislaţia din 2005, atunci când Iulian Câmpeanu a suferit un atac cerebral sever ce a avut consecinţe grave, cum ar fi demenţă mixtă, parkinsonism şi crize epileptice.

În tot acest timp, premierul Victor Ponta a avut o poziţie echilibrată, aşteptând ca instituţiile abilitate ale statului să verifice informaţiile legate de ministrul Câmpeanu. Prim-ministrul a dat dovadă de multă decență în cazul ministrului Muncii, considerând totodată că este de datoria lui să apere orice ministru de atacurile josnice ale preşedintelui Băsescu.

La opulul opus a venit reacţia liberalilor. Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuţa Pocora, a anunţat sec faptul că “Dl. preşedinte, cu regrete pentru starea de sănătate a soţului, i-a recomandat doamnei Mariana Câmpeanu să-şi prezinte demisia”. Cu alte cuvinte, Antonescu se grăbeşte să îi facă vânt din Guvern Marianei Câmpeanu, în condiţiile în care nu există toate elementele pentru a vedea de fapt care este situaţia reală a acestor acuzaţii. De altfel, s-a mai încercat eliberarea doamnei Câmpeanu din această funcţie şi în trecut, dar nu s-au găsit motive pentru ca liberalii să o poată înlocui. Şi pentru că vorbim de înlocuire, putem înţelege lipsa totală de empatie a doamnei Cristina Pocora, în contextul în care aceasta vizează de ceva vreme fotoliul de ministru al Marianei Câmpeanu.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele PNL, Crin Antonescu a demonstrat prin poziţia sa un dezinteres total faţă de ministrul PNL, profitând în schimb de situaţia creată şi folosind-o pe Mariana Câmpeanu drept pion pentru a putea astfel să mute din nou pe tabla de şah, în acest joc din interiorul USL. Antonescu a profitat astfel de atacurile preşedintelui pentru a-i cere ministrului său să plece, încercând astfel să contureze şi mai mult imaginea părăsirii guvernului de către liberali. Mariana Câmpeanu devine astfel o victimă colaterală în bătălia personală pe care Antonescu o duce în ultima perioadă faţă de aliaţii din USL.

Preşedintele PNL a demonstrat până acum că este dispus să-şi sacrifice proprii miniştrii, aliaţii politici, chiar şi interesul propriului partid, totul pentru a pune mâna pe scaunul de preşedinte al României. Totuşi, Antonescu n-ar trebui să uite că cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ