Crin Antonescu s-a întâlnit de două ori cu Băsescu, în secret

| 21 feb, 2014

Dezvăluirile lui Crin Antonescu reaşază relaţia dintre preşedintele României şi preşedintele Senatului pe noi coordonate.

De la izbucnirea tensiunilor din USL, Crin Antonescu îşi dă arama pe faţă cu fiecare zi ce trece. Prezent într-o emisiune găzduită, desigur, de Realitatea TV, preşedintele liberal a confirmat, în treacăt, că ar fi avut vreo două întâlniri cu Traian Băsescu. „Cu domnul Băsescu, în afara prilejurilor de învestiri, m-am mai întâlnit de două ori, în chestiuni de politică externă. M-am întâlnit de două ori: când mergeam în Republica Moldova, am spus că asemenea chestiuni trebuie discutate, pe chestiuni de politică externă. Am discutat şi pe o chestiune de securitate naţională”, a precizat, candid, liderul liberalilor.

Dezvăluirile lui Crin Antonescu reaşază relaţia dintre preşedintele României şi preşedintele Senatului pe noi coordonate. Se confirmă, de fapt, că toate informaţiile referitoare la înţelegeri subterane nu sunt simple zvonuri, ci sunt cât se poate de întemeiate. Dacă liderul PNL nu ar fi avut nimic de ascuns, atunci nu ar fi avut o problemă în a face publice aceste întâlniri. Sau cel puţin ar fi fost natural ca liberalul să îşi anunţe partenerul de coaliţie şi nu să ţină secrete întrevederile.

Prin contrast, Victor Ponta a anunţat de fiecare dată întâlnirile cu şeful statului. Fie că a fost vorba despre întrevederi justificate din punct de vedere instituţional, fie că vorbim despre discuţii tete-a-tete, premierul nu a făcut nici un secret din aceste momente.

Atitudinea lui Crin Antonescu este cu atât mai blamabilă cu cât, în contextul parafării acordului de coabitare, preşedintele PNL nu a scăpat nicio ocazie în a trimite săgeţi către primul ministru, în mai multe ocazii rezultând divergenţe importante la nivelul USL. Acum, când liderul liberalilor recunoaşte că „a călcat strâmb” şi a avut întrevederi cu cel pe care, chipurile, ar vrea să-l înlocuiască la Cotroceni, Crin Antonescu se comportă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Duplicitatea retoricii preşedintelui PNL este cât se poate de evidentă pentru oricine.

Foarte probabil, momentul de sinceritate al liderului PNL este doar vârful aisbergului. Nu este exclus ca, în perioada următoare, momentele de taină Băsescu-Antonescu să fie devoalate în mass-media. Deloc întâmplător dacă ţinem cont că pretendentul la fotoliul prezidenţial vizează obţinerea unui capital electoral din zona actualului şef al statului. Iar pentru a-l obţine, Crin Antonescu pare dispus să dinamiteze definitiv coaliţia în care încă se află.

Din toate aceste jocuri, Crin Antonescu ignoră însă esenţialul. USL a fost constituită ca alternativă la Traian Băsescu, nicidecum pentru a-l cauţiona pe preşedinte. Oare cum va reacţiona electoratul USL la aflarea veştii că unul dintre co-preşedinţi a pactizat cu duşmanul? În termeni mai puţin academici, de o perioada bună încoace, Crin Antonescu nu face altceva decât să îşi taie propria cracă. Iar decontarea acestei strategii va veni în noeimbrie, când Crin Antonescu s-ar putea trezi în situaţia în care nu intră nici măcar în al doilea tur de scrutin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 feb, 2014
Goe
Obiectivul cu ckackat intre lentile
Tovarasul (membru in Parrtzul Stalinist Delicvent) pishta ionescu este suparat ca Cacarau (cacofonie intentztionata) a folosin in decursul acestor asa-zise intalniri buda prezidentziala si I-a tras lui pizhtulica al nostru o diaree peste ochi, dupa care a tras apa si aproape ca l-a innecat!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ