Traian Băsescu i-a cerut lui Crin Antonescu demiterea Marianei Câmpeanu într-o discuţie telefonică

| 21 feb, 2014

Înainte ca preşedintele României să ceară public demisia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, Traian Băsescu şi Crin Antonescu ar fi avut o convorbire telefonică în care şeful statului i-a solicitat liderului liberal să o revoce din Guvern pe Câmpeanu, transmite România TV, citând surse de la Palatul Cotroceni.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a făcut apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să îşi prezinte demisia dacă soţul ei nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate.

"În ultima perioadă au fost unele evoluţii, dar cred că acestea nu trebuie să ne facă să uităm responsabilităţi. Din acest motiv, aş vrea să îmi precizez punctul de vedere legat de câteva subiecte aflate în dezbatere publică. Primul, cu care încep declaraţia, este legat de doamna ministru Câmpeanu. Fac un apel la domnia sa în mod direct: dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate, să îşi prezinte demisia, fără să mai aştepte multe anchete", a afirmat Băsescu miercuri, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că situaţia soţului Marianei Câmpeanu reprezintă "o pată urâtă" pe emblema Guvernului.

"Dacă este adevărat că dânsul conduce, se duce, ia de la şcoală copilul, îl ia de la şcoală cu maşina de la Autoritatea Rutieră Română, să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul, pentru că aşază o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, şi aşa şifonată de acte de corupţie şi de miniştri condamnaţi în exerciţiul funcţiunii şi alte întâmplări de acest gen", a declarat Băsescu.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi, că a discutat atât cu preşedintele PNL, cât şi cu prim-ministrul despre scandalul legat de pensia de invaliditate primită de către soţul ei. Câmpeanu a spus că nu-şi doreşte să demisioneze pentru că opinia publică ar vedea demisia ca o recunoaştere a vinovăţiei, însă stresul de la muncă şi cel provocat de scandalurile publice, precum şi problemele de sănătate ale soţului său au afectat-o serios. "Va trebuie să iau o decizie pentru familia mea", a spus Câmpeanu.

Ministrul Muncii a spus că la întâlnirea pe care a avut-o cu Crin Antonescu au fost prezente şi alte persoane cărora le-a explicat situaţia în care se află. "Eu am spus că sunt într-o situaţie dificilă. Nu pot să demisionez pentru că nu mă simt vinovată, dar pe de altă parte lucrez 12-14 ore pe zi şi nu mai pot face faţă stresului", a relatat Câmpeanu. "Dacă sunteţi în stare să luptaţi, luptaţi-vă! Dacă nu, demisionaţi! Vă susţin în orice decizie veţi lua", i-ar fi răspuns Crin Antonescu.

Ulterior, Mariana Câmpeanu a avut o discuţie şi cu Victor Ponta, şeful ei pe linie guvernamentală, care ar fi spus "Nu este cazul să vă daţi demisia". "Dacă demisionez acum, toată lumea va spune că sunt vinovată. Va trebui să discut cu familia mea şi să iau o decizie pentru familia mea", a afirmat ministrul Muncii.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ