Mariana Câmpeanu: Voi decide cu familia dacă demisionez

| 20 feb, 2014

Ministrul Sănătăţii, Mariana Câmpeanu, a afirmat, la România TV, că pensionarea cu gradul I de invaliditate a soţului său a fost perfect legală, în conformitate cu legislaţia din 2005, atunci când Iulian Câmpeanu a suferit un atac cerebral sever ce a avut consecinţe grave, cum ar fi demenţă mixtă, parkinsonism şi crize epileptice. Ulterior, starea i-a fost înrăutăţită de un cancer ce a survenit în urmă cu trei ani.

"Preşedintele Băsescu a făcut confuzie între încadrarea în grad de handicap şi cea în grad de invaliditate. La vremea respectivă, în 2005, gradul I de invaliditate consta în pierderea totală a capacităţii de muncă, de autoservire, de autocontrol şi orientare spaţială, invalidul având nevoie de îngrijire şi însoţire permanentă (...) Soţul meu nu mai avea simţul orientării, se rătăcea pe stradă, avea mişcări necontrolate, leşinuri, ameţeli, căderi, dureri de cap. Nu trebuie să fii în cărucior ca o pensie de invaliditate să fie de gradul I. E suficient să fii în pericol atunci când rămâi singur", a precizat ministrul Muncii, conform RomâniaTV.net.

Câmpeanu a prezentat mai multe documente medicale care atestă că leziunile cerebrale cauzate de accidentul vasculare duc în timp la demenţă, parkinsonism şi crize epileptice. Ministrul Muncii a spus că tratamentul medical a produs unele rezultate, dar în continuare soţul ei a trebuit supravegheat în permanenţă. "De câteva ori a scăpat de sub control şi a plecat cu maşina, dar apoi am vândut-o", a spus Câmpeanu.

Tag-uri: mariana campeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 feb, 2014
ioan
Ministru
Tu esti imaginea perfecta a Romaniei acum, daca cineva doreste sa vada Romania se uita la tine. Nu exista in tine nici macar o farama de bun simt......

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ