A recunoscut Băsescu la TVR corupția din cazul Nana?

| 20 feb, 2014

Gura păcătosului adevăr grăiește, spune un vechi proverb românesc. Înțelepciunea veche a avut parte de o confirmare nou-nouță, la emisiunea televizată la care Moise Guran l-a avut ca invitat pe Traian Băsescu.

Să nu ne agățăm de detalii, cum ar fi că Guran nu l-a înghesuit pe Băsescu așa cum ar fi meritat, măcar pe tema partidului apărut, nășit și cultivat în eprubeta Cotroceniului... Unii spun că ar fi fost cel puțin interesat de întrerupt discursul liber al președintelui, măcar în punctul în care Băsescu se auto-estima că ar fi bun de premier, în condițiile în care mulți din public nu au uitat ce ministru execrabil a fost acesta, în repetate rânduri... După o serie întreagă de astfel de subiecte, discuția a atins și tema taxei pe construcții speciale. Traian Băsescu, priceput la toate, cum îl știm, a declarat că se opune cel puțin în cazul construcțiilor din agricultură, după care a adăugat ceva de genul: "dar să nu creadă telespectatorii că mă opun din cauza terenului pe care l-am cumpărat..." Moment în care Băsescu a realizat că i-a scăpat porumbelul și a retractat, mucalit, a batjocură: ”fiica mea, Ioana, a cumpărat”.

Ne-ar fi plăcut în acest moment ca firul discuției să n-o evite pe fata cea mare a președintelui, că tot ne declarăm aliați și admiratori ai Statelor Unite, o țară în care corectitudinea politică (political correctness) bate lejer ”ce-i legal” și aproximează mai bine ”ce-i moral” - vorba lui Băsescu. Dar Guran a estimat pesemne că nu ar duce la o discuție despre cât de urât dă în pagină și cât de incorect politic este ca fata președintelui țării să facă afaceri (oricât de legale) cu marele vecin de la răsărit, reprezentat de Gazprom. Să ne întoarcem așadar la moșia de la Nana și la scăpările din discursul lui Băsescu. Sigur că da, exact așa ne-am imaginat și noi că stau lucrurile, autocratica figură a președintelui jucător, care de vreo zece ani conduce tot și dă ordine sau admonestează pe toată lumea, de la guvernele lui Boc la BNR-ul lui Isărescu, nu a știut și nu a avut niciun cuvânt de spus în deciziile Ioanei Băsescu, fie că vorbim de înclinările latifundiare ale acesteia sau de inspirația extraordinară notăriței care a știut cum să iasă în evidență din armata nesfârșită notarilor acestei țări...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 feb, 2014
cantautor
pentr Vlanga
da,posibil
iar cei care nu scriu asa ,sunt lingaii lui Ponta...
da,posibil
este democratie...?
da,posibil
21 feb, 2014
cantautoruldecaretiazismatasateferesti
ce mai zice Cotidianul despre patronul nostru...
"Și ce mari beneficii am putea avea dacă PSD-ul împreună cu Antena 3 și gașca de generali ai lui Gabi Oprea vor lua caimacul și-i vor da lui Sebastian Ghiță toate contractile publice,inclusive cele de import păcură? Nu rămînem tot unde am fost înainte de conflictul din USL și chiar înainte de venirea USL-ului pe lume?Adică în starea premergătoare nașterii sale! Ce speranțe am putea avea de la guvernul care s-a încurcat în relația cu Comisia Europeană în materie de utilizare a fondurilor?Ce speranțe ne putem lega de guvernul care reprezintă o majoritate care a votat în favoarea lui Mircea Cosma,fără să se gîndească și fără să-i pese de ce vor spune prahovenii care știu și de Cosma tatăl și de Cosma fiul cîte știu și de Sebastian Ghiță?Unii chiar mai multe decît știe Victor Ponta!
Drama acestor zile este că pentru o negociere care să prelungească o stabilitate politică de niște luni (oricum,nu de ani !?) Victor Ponta nu-l poate sacrifica pe Gabriel Oprea,mediocritatea lustruită și absolută a politicii românești,omul care a dat din cap prin toate guvernele și a profitat ca nimeni altul de trasul spuzei pe turta sa.Adică în politica romanească Gabi Oprea este mai important (ba unii chiar îl cred ) și mai deștept decît Klaus Johannis!Numai că nu cer ca fălcosul,agramatul și mediocrul general să ne reprezinte țara la întîlniri internaționale în care se comunică numai cu mîinile și cu picioarele!
Cornel Nistorescu
Publicat Miercuri, 19 februarie 2014
20 feb, 2014
cantautoruldecaretiazismatasateferesti
In ce tara din Europa
...ar rezista mai mult de 5 minute presedintele despre rudele caruia s-ar fi dovedit ca au primit mari comisioane din banii Rusiei? Avem o frumusete de agent strain in functie la Cotroceni, bravo Romania, bravo romani, bravo glorioase servicii secrete romanesti!
20 feb, 2014
maqrmota
Esti varza draguta! In prima relatare pe care a facut-o domnul presedinte Basescu despre pamantul achizitionat, a precizat ca el a vrut sa cumpere dar, din cauza faptului ca nu avea venituri pe numele sau suficiente pt a lua creditul respectiv, a facut acest lucru fiica sa care are un venit corespunzator unui asemea credit. Pricipisi?
20 feb, 2014
Vlaga
Ăștia care scrieți cu ”domnul președinte” sunteți toți lingăii lui, nu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ