Corabia găurită a președintelui se pregătește de lansarea la apă

| 29 ian, 2014

Plânset mare în echipa consilierilor. E finita la comedia și s-a terminat cu sinecurile grase. Consilierii care au sperat până în ultima clipă că este o glumă sunt zvârliți din cuib de cucul matrafoxat și constrânși să-și dea cu onor demisia pentru a sări în bărcuța improvizată și ciuruită de găuri a Partidului Mișcarea Populară.

O mișcare cel puțin este vizibilă, de la bun început și ne referim desigur la cea de evacuare prin care consilierii prezidențiali Adrian Rădulescu și Gabriel Berca părăsesc luxul Cotroceniului pentru gloria iluzorie a decesului politic întru slava și preamărirea Cezarului de ocazie care s-a deșteptat sub tichia de mărgăritar a pleșuvului Băsescu.

Ceilalți tremură pe la colțuri, ca orice slugă cu simțul răspunderii pentru conturile și interesele personale. Cei care s-au alăturat din timp își fac socotelile mentale, cât au băgat, cât a ieșit, oare a meritat efortul? Cei care s-au alăturat de curând bat din buze a pagubă: era prea frumos ca să dureze. Dar peste toți, deopotrivă, bate un vânt de deznădejde și revoltă mocnită. Decât să faci acum partid, la spartul târgului, din trei pioneze și o bucată de sfoară, nu era mai ușor să nu dai de gard relația cu Blaga? Și într-adevăr, un singur lucru l-am considera mai greu decât să lansezi și să faci să și plutească gluma sinistră a PMP, pe aceste ape învolburate electoral: să dai timpul înapoi și s-o faci cu fermitate părintească pe EBA să merite prin educație și studiu moftul acela de dregătorie europeană. Orice ar zice oricine, ultima bătălie în care ai lui Băsescu sunt zvârliți cu capul înainte ca niște kamikaze fără minte, se dă pentru acestă miză jenantă: o demoazelă fără căutare și viitor în politică, care amețită de proptelele părintești a crezut că poate sărin din cluburile de lux ale Bucureștiului direct pe scaunele plușate din Parlamentul European. De putut, s-a putut. Dar există un preș de plătit pentru tot și pentru toate.

Dosul de palmă ironic al sorții, la adresa orgoliosului Traian Băsescu, acesta este: când fumurile președintelui jucător se spulberă, rămâne doar un părinte orb, năuc și disperat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 feb, 2014
wazzup.ro
Nevoia de a te debarasa !
Asdeptam ca romanul sa scufunde politic corabia dl-ui Traian Basescu dupa care Regionalizarea Romaniei sa devina o urgenta in caietul de sarcinii al viitoatrelor partide politice . Bucuria ar fi imensa pentru Rusia si China dupa care stim cu totii ce ar urma ... .
07 feb, 2014
Viviana
Viitor de cosmar
Ma tem de posibilul viitor in care nu va mai fi un presedinte care sa le tina piept astora. Observ cum isi fac de cap si se joaca de-a condus o tara, fie ea si Romania. Si totusi, cred ca 'joaca' e de fatada. Creierele din spatele lui Ponta stiu foarte bine ce fac. 'Obiectivul' e cat se poate de clar pentru cine vrea si are cu ce sa inteleaga.
04 feb, 2014
Danut Ministrel Inculturel
Cand Basescu isi va termina mandatul...
pe cine o sa mai dati vina pentru exceptionalele masuri luate de Minciunel si Adormitul? Probabil pe mostenirea lui Nastase 15 case si o celula de lux. Ma rog zilnic pentru sanatatea primului ministru cum m-am rugat si pentru Ceausescu. Si a mers...
29 ian, 2014
merisia
Bas.aduce ghinion.
Se pregateste sa PACALEASCA PROSTII. Nu se pricepe la nimic,doar sa insele . S-a imbogatit foarte mult nemeritat.Poate va ginditi mai bine de acum inainte pe cine votati. Toti politicienii au ruinat tara. Vai de noi.
29 ian, 2014
Alina
cred ca si Antonescu si Ponta isi doresc sa ajunga macar prasedinte, dar am vazut ce pot face si unul si altul. Unul doarme si altul cand nu minte, joaca baschet.
29 ian, 2014
Udrea Show
De ce nu
o votezi atunci pe Udrea? Stie sa dea cu mopul, sa croseteze, sa mearga pe tocuri (cateodata) si sa faca pierdute, acolo, o nimica toata de juma de miliard de euro. In plus, se spune ca da lectii de calarie persoanelor in varsta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ