De ce este Ridzi importantă pentru Băsescu

| 29 ian, 2014

Verdictul primit în primă instanță de Monica Iacob Ridzi amintește tuturor de scandalul major cu care s-a confruntat PDL în vara anului 2009, în preajma alegerilor europarlamentare, când ieșeau la iveală pentru prima dată posibile semne de corupție ale guvernării Boc.

Pe scurt, a fost vorba despre modul în care Monica Iacob Ridzi – ministru al Tineretului și Sportului în mai 2009 – a acordat 630.000 de euro fără licitație unor firme obscure, care au fost însărcinate cu organizarea unor manifestări de Ziua Tineretului la București și Costinești. Sumele cheltuite pentru construirea scenei de la Costinești și pentru prestația artiștilor au fost cu mult peste prețul pieței, iar de la dezvăluirea acestui lucru a pornit decăderea fostului ministru.

Suspiciunea de delapidare și abuz în serviciu a fost un greu moment de încercare pentru PDL și, în același timp, a reprezentat „un glonț trecut pe lângă ureche” pentru Elena Băsescu. Fiica cea mică a președintelui – care se afla, de altfel, în relații foarte bune la acel moment cu Monica Iacob Ridzi – nu a fost complet străină de scandalul scenei de la Costinești. Fiind vorba și despre un moment electoral, EBA s-a afișat la evenimentul „la suprapreț” organizat de minister, ceea ce i-a făcut pe reprezentanții PDL, ulterior, să se chinuie săptămâni de-a rândul să o scoată cu basma curată pe mezina lui Traian Băsescu.

„EBA este fan Voltaj”, „EBA nu a urcat pe scenă” – erau instruiți membrii PDL să justifice nevinovăția Elenei Băsescu, pe la televiziuni sau prin ziare, potrivit unui punctaj intern al partidului din acea perioadă. Timpul a dovedit că scandalul de Ziua Tineretului nu s-a lipit de fiica lui Traian Băsescu, însă acesta reprezintă astăzi o bilă neagră în plus pentru familia prezindențială și încă un semn de întrebare cu privire la relația dintre familia Băsescu și lege.

În ceea ce privește deznodământul acestui caz și verdictul final dat de instanțe, nu se poate spune că o condamnare ar mai temepra vocile care vorbesc despre „justiția lui Băsescu” sau că ar echilibra tabloul condamnărilor din politică, ce par, în momentul de față, să se petreacă doar în anumite tabere. Faptul că Monica Iacob Ridzi a rupt de mult legăturile cu PDL și a cochetat deja cu PPDD la alegerile parlamentare din decembrie 2012 va face ca o eventuală condamnare să nu fie atât de mult asociată cu PDL. O bună parte a oamenilor vor nume grele din PDL, nu personaje de pe care portocaliii și-au luat mâna.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 2014
merisia
Va spune adevarul.
A furat pt.binele familiei Basescu si pt. ea.Acum e intr-o situatie grea,dar Basescu v-a veghea sa nu pateasca nimic. Hotarirea istantei poate fi atacata cu recurs.Asa ca hoata va scapa. Ce rusine...
29 ian, 2014
cantautor
o parte din tara este sub nameti..
guvernul nu face fata,nici cu armata..
nu comentam,nu avem voie..
comentam o sentinta nedefinitiva(sper,personal sa ramana la fel)
trebuie sa abatem atentia cititorilor de la esecul Guvernului..
o facem,pe bani,cu placere...
PS:am citit ca la Cluj,asistatii sociali au fost trimisi la lopata,voi...?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ