Cățeii de casă a lui Udrea sar la gâtul lui Blaga. O dă buldogul pe Udrea afară din PDL ?

| 29 ian, 2014

Elena Udrea și Vasile Blaga se comportă de câteva luni precum doi boxeri care se provoacă reciproc, dar care se feresc să se atace pe față. Declarațiile lui Popescu au făcut parte tocmai din aceast joc, Udrea întinzând încă un pic coarda. Rămâne însă de văzut cât de mult va mai suporta Blaga acest gen de tatonări, mai ales că PDL-ul are în față un an electoral foarte complicat.

În timp ce Partidul Mișcarea Populară a reușit în sfârșit să obțină înscrierea oficială în Registrul partidelor politice, tot mai mulți dintre "cățeii" doamnei Udrea sar la gâtul buldogului Blaga, părând să încerce o forțare a excluderii acesteia.

Cel mai recent exemplu este acela al deputatului de Dâmbovița Florin Popescu, care a participat miercuri la emisiunea "Evenimentul zilei", difuzată de B1 Tv.

În linii mari, apropiatul Elenei Udrea a repetat temele atât de dragi șefei sale – unificarea dreptei, popularitatea lui Traian Băsescu sau cât de mult va crește Mișcarea Populară -, dar a ținut să se lanseze și într-o serie de atacuri furibunde la adresa lui Vasile Blaga. Parlamentarul, de altfel propus spre excluderea din partid, a subliniat că „în politică, dacă vrei să conduci, să schimbi ceva, trebuie să joci la miză mare. Dacă adopţi politica micuţă şi stai la negocieri şi asculţi negocierile şi sfatului domnului Ilie Sârbu, nu ai cum să ajungi departe. În afară faci pe buldogul, dar înauntru te mulţumeşti să dai din coadă. Domnul Blaga atât poate". De asemenea, el a mai adăugat că „m-aş fi bucurat din suflet ca actuala conducere a PDL să fi continuat politica lui Emil Boc şi a lui Traian Băsescu, însă a continuat-o pe cea a lui Petre Roman".

Desigur, asemenea declarații nu ar fi putut fi făcute decât cu acordul Elenei Udrea, care de câteva luni se găsește într-o situație extrem de complicată. De când sprijinul de la Cotroceni a dispărut, Elena Udrea a pierdut de la o zi la alta influența pe care o avea în partid. Doamna Udrea a făcut câteva gesturi provocatoare la adresa lui Blaga, vezi întrunirea la care a participat acum câteva săptămâni alături de MRU, sperând că va forța conducerea democrat-liberală să ia măsuri drastice și va putea astfel să mobilizeze mai ușor în jurul său o mână de nemulțumiți cu care să defileze triumfătoare în marș către PMP.

Pe de altă parte, cel poreclit „Buldogul" s-a folosit de alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la prezidențiale pentru, demers a cărui miză a fost aceea de a-și consolida poziția și implicit de a limita plecările înspre PMP. De asemenea, el a evitat să ia măsuri concrete împotriva Elenei Udrea, deși a mai avut declarații critice la adresa fostei doamne Cocoș. Probabil că Blaga evită să o dea pe Udrea afară din partid de teamă să nu creeze un val de popularitate pentru ea care să se transforme în mai multe demisii. Este evident că, din moment ce popularii nu urcă aproape deloc în sondaje, este nevoie de un eveniment care să pună PMP-ul în centru atenției. O scindare a PDL provocată de Vasile Blaga prin excluderea Elenei Udrea ar putea reprezenta o oportunitate pentru micuțul partid prezidențial.

Din foarte multe puncte de vedere, Elena Udrea și Vasile Blaga se comportă de câteva luni precum doi boxeri care se provoacă reciproc, dar care se feresc să se atace pe față. Declarațiile lui Popescu au făcut parte tocmai din aceast joc, Udrea întinzând încă un pic coarda. Rămâne însă de văzut cât de mult va mai suporta Blaga acest gen de tatonări, mai ales că PDL-ul are în față un an electoral foarte complicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 2014
GoPonta4President!
mai degrabă
Vasile Blaga are această prudență deprinsă în foarte mulți ani petrecuți alături de arhiva de dosare numai bune de șantaj ale lui Băsescu. Udrea în schimb se teme. Dacă mai dă chix o dată și nu reușește să provoace ruperea unei aripi din PDL la plecare, e complet compromisă , ca incapabilă, chiar și în ochii lui Băsescu. Pe ăștia doi îi vor prinde alegerile tot dansând ca boxerii ageamii în ring...
29 ian, 2014
Socrate
Cred ca d. Blaga e destul de inteligent ca sa lase acest balast (alias madam Cocos) sa/si franga singura gatul. Imi place de d/lui, chiar il simpatizez fara sa ma dau in vant dupa PDL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ