Cât de prost trebuie să fii să pui la îndoială un cod dat de ANM

| 29 ian, 2014

Furați de peisaj și de vâltoarea propagandei de partid, pe nesimțite tot felul de voci nepricepute au trecut de la criticat guvernul la criticat ANM-ul. Ori distinsa instituție, n-are nici în clin nici în mânecă cu politica lui Ponta, Băsescu sau mai știm noi ce politicieni. ANM ia deciziile în conformitate cu un set de reguli, nu se uita pe geam ca Sebi Lăzăroiu, în curtea Palatului și zice că e cod roșu sau galben.

Afară ninge de rupe, țara e lovită de viscol în sud și sud-est și în timp ce unii sar să pună mâna pe lopeți, alții sar în direct la dat cu parul. Aceștia din urmă sunt pomanagii electorali, care au suspinat fericiți și ușurați pentru pleașca subiectului care a căzut peste ei, din cer. Și dă-i și critică. Dar, cum se spune, nu-i da prostului cât nu poate duce. Și pe cei de care vom face amintire în cele ce urmează chiar nu-i duce mintea. Până să înceapă stihia, erau toți experți în aeronave, cu specializare catastrofe aeriene și localizare. Acum sunt meteorologi...

Zăpada e un fenomen mai facil și cu atât mai generos cu cât îl mediatizează televiziunile mai tare. Așa că, pricepuții comentatori de serviciu s-au mobilizat cu mic cu mare și au pus mâna pe lopeți, dar lopețile nu pentru zăpadă, nu, ci pentru a-i da guvernului USL în cap, pe motiv că nu se mișcă suficient de vioi.

Uitând majoritatea dintre ei că, la capitolul deszăpezire nici pe MRU nu l-a răbdat inima fără să dea un rasol, cu vită de Kobe și comentarii care despre electoratul care-i bun la voturi, nu-i așa, dar nu și atunci când trebuie scos cu armata de sub zăpada care-i acoperă și antena de pe casă. Cât despre alt ”specialist” în deszăpezire, ne referim la Boc, acesta mai mult admira peisajul de sus, cu elicopterele, că în rest mai mult a scuturat zăpada de pe hainele protestatarilor din Piața Universității, cu bastoanele jandarmilor.

În fine, acestea sunt detalii minore, care nu-i pot împiedica pe acești vajnici formatori de opinie să execute cu hărnicie ordinul care le cere să critice guvernul Ponta orice ar fi pe planșa meteo și orice ar face comandamentele și echipele de deszăpezire. L-ai prins pe Ponta că n-a muncit 24 din 24, pac, îl comentezi cu nesaț, să clincăne cuburile de gheață a veselie în whiskyul băut la gura sobei în Palatul Cotroceni.

Până aici toate sunt în rostul lor, distinsa gașcă băsistă jubilând în secret că iarna grea n-a dat peste ei ci peste USL. Să tot vorbești în aceste condiții de compasiune cu cei afectați, vorba Elenei Udrea.

Problema oarecum amuzantă este că se întâmplă ca la igiena de dimineață a chelului, care când se spală pe față îi alunecă mâinile și se spală și pe cap. Că pe Ponta l-ați ciuruit, ca niște eroi de legendă ce sunteți, am înțeles, dar cu calul ce-ați avut?

Căci furați de peisaj și de vâltoarea propagandei de partid, pe nesimțite tot felul de voci nepricepute au trecut de la criticat guvernul la criticat ANM-ul. Ori distinsa instituție, n-are nici în clin nici în mânecă cu politica lui Ponta, Băsescu sau mai știm noi ce politicieni. ANM ia deciziile în conformitate cu un set de reguli, nu se uita pe geam ca Sebi Lăzăroiu, în curtea Palatului și zice că e cod roșu sau galben.

Ce caută propaganda portocalie cu bocanci pe instrumentele meteo de la ANM? S-a întors lumea pe dos? Și dacă nu ANM ar fi singura abilitată să facă previziuni, să constate și să anunțe codurile speciale meteo, atunci cine? Că autoritățile au nevoie de codurile alea ca de aer, căci în virtutea lor se acționează...

Stați așa, că acum ne-am prins și noi. Păi dacă nea președintele, în loc să răspundă convocării CSAT cerute atât de premierul Ponta cât și de miniștrii săi, se apucă el personal de investigat accidente aviatice... Spun personal, căci cine altcineva dacă nu Traian Băsescu să mai facă și ancheta anunțată, la care oricum președinția nu este abilitată, nu are mecanismele și procedurile necesare și, în plus, tocmai și-a dat la tocat, la rațe, toți consilierii.

Domnul președinte să facă bine și să nu se surmeneze în consecință cu ancheta aviatică! Rămân și niște prognoze meteo și coduri de dat și n-are cine altcineva să le facă și pe astea.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 2014
un urs
critica subiectiva
Azi oricine critica autoritatile e basist, ziceti voi. Nu neg ca unii sunt redusi la cap.
Ce epitet veti folosi dupa ce la Cotroceni va fi altcineva? V-ati gândit?
30 ian, 2014
cantautor
poate ,asa,cam ca tine?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ