Opris de la STS stie doar sa asculte nu si sa vorbeasca?

| 28 ian, 2014

Marcel Opriș, specialistul de casă al lui Băsescu în comunicații  tace mormânt.

Între timp tot în mormânt au ajuns două nefericite victime care au avut norocul incredibil să supraviețuiască unei catastrofe aviatice dar și ghinionul funest de a se prăbuși în România, singura țară de pe acest continent, credem noi, unde este posibil să stai peste o oră în convorbire cu autoritățile, pe linia de urgență 112, dar un ”serviciu de informații” ca STS să nu fie în stare să te localizeze. Un lucru este clar, nu doar Opriș poartă răspunderea. Dar ceilalți s-au scos, eventual renunțând cu demnitate la funcțiile deținute, sau chiar șutuiți la realitate, precum ministrul Radu Stroe. Când acești responsabili pentru gestionarea execrabilă a unei operațiuni de salvare și-au pierdut funcțiile, situația putea fi cel mai bine descrisă de cel puțin unul din adjectivele următoare: dureroasă,întristătoare, jenantă. Marcel Opriș a refuzat deopotrivă să comenteze dar și să-și asume răspunderea cu demnitatea impusă de situația care între timp a degenerat la alte adjective: revoltătoare, scandaloasă, impardonabilă.

În același timp, președintele Traian Băsescu, ermetic, acoperă această situație fără precedent. Președintele ignoră la modul revoltător solicitarea de convocare a CSAT pe acest caz, semnată deja de premier și șase miniștri. În România, după STS a venit și rândul CSAT să nu funcționeze așa cum este prevăzut de Lege.

Am fi vrut să-l putem compara pe Opriș cu alt ”specialist de casă” băsist, celebrul urmărit penal Lucian Duță de la CNAS, pentru care Băsescu a stat la fel, paravan în fața Legii. Din fericire pentru noi toți, din cauza lui Duță n-au murit inocenți, doar statul fiind păgubit financiar.

Pentru Marcel Opriș, generalul cocoțat în fruntea unui serviciu impotent când vine vorba să-și facă datoria, situația rămâne din nefericire unică și cu atât mai inadmisibilă. În condițiile în care Legea spune clar că serviciului ”condus” de acesta i-ar fi revenit datoria exclusivă de a localiza un apel telefonic făcut la 112, domnia sa cât și protectorul de la Cotroceni păstrează o tăcere adâncă și lipsită de demnitate. Faptul că toți ceilalți au plătit pentru partea lor de greșeală nu poate decât să scoată și mai mult în evidență lipsa de onoare a unui ofițer român. Din cauza acestei lașități inexplicabile, care îl împiedică să se apere dar și să-și asume răspunderea, Marcel Opriș apare gol și năpăstuit, expus batjocurii opiniei publice.

Poporul, în înțelepciunea lui, a preluat din zbor gluma amară care spunea în acele zile cumplite că victimele au făcut o greșeală de neiertat când au cerut ajutor la 112 în loc să amenințe cu bombe președinția. Dacă în loc de ajutor, acei medici căzuți la datorie ar fi amenințat prietenul generalului de la Palat, ar fi fost găsiți, mai mult ca sigur, de urgență.

Onoarea pierdută de Marcel Opriș le revine lor, victimelor care și-au pus viețile în primejdie pentru o țară în care e mai ușor să-l interceptezi pe Băsescu făcând biznis cu Blejnar, decât să localizezi un avion prăbușit...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 2014
pavel
Mai cititi si legea
Daca tot vorbim de localizarea sts , cititi si legea domnilor. Legea este 160/2008 iar pe baza ei exista Decizia ANC 1023/2008 publicata in Monitorul Oficial 734/2008. La capitolul III aflati detaliie tehnice pentru localizare. Altfel discutati mult si fara sa stiti de ce... Poate aflati si cine a facut aceste legi sau cine a dat deciziile respective..
29 ian, 2014
Hipstă
Dar ce mobilizare exemplară
Toți secureii au sărit să-l apere pe tovarășul Opriș. Să-și dea demisia Barosso, Opriș se mai gândește.
29 ian, 2014
Fremen
Tara arde...
Mai Stefane, daca tot o dai ca Opris trebuie sa plateasca, nu ti se pare la fel de firesc sa zboare in primul rand cel care trebuia sa fie seful celulei de criza, marele copiator W Ponta? E cam marlaneste sa vorbesti de impotenta lui Stroe cand solutia de dezapezire a guvernului e sa inchida drumurile.
Sper ca scrii tampeniile astea doar pt. ca esti platit, nu pt. ca tu chiar asa (nu) gandesti.
29 ian, 2014
Hipstă
Ba să-și dea demisi aBăsescu, că ...
...el l-a proptit pe inamovibilul Opriș la STS.
29 ian, 2014
cantautor
in Buzau si Vrancea este dezastru...
oamenii nu au apa si paine...
ei vor sa faca miting ca sa-l vada "gol si napastuit "pe Opris
numai la asta se gandesc in intuneric,ca unii nu au nici curent..
ba dar mare magar poti fi....rezolvati problemele curente ale tarii si dupa aceea vorbiti si de Opris
dar pe voi va "doare-n puloverul lui Ponta" si Dtagnea de vietile oamenilor...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ