Accident aviatic. Ponta: Raportul Oprea pe accidentul aviatic este mult mai mare decât sinteza

| 29 ian, 2014

Accident aviatic. Raportul elaborat de către vicepremierul Gabriel Oprea privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni este mult mai mare comparativ cu sinteza furnizată presei, conţinând şi anexe, date, hărţi, secrete, a declarat premierul Victor Ponta.

Accident aviatic. "Raportul e mult mai mare, cu anexe, cu tot. Acolo sunt şi date, hărţi, secrete", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat că raportul redactat de Oprea va fi prezentat şi duminică în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi a cerut jurnaliştilor să nu se ia "după apariţiile din presă", legat de informaţiile conform cărora în varianta extinsă a raportului s-ar fi arătat că Ministerul Apărării a determinat distanţa dintre ultima poziţie cunoscută a avionului şi locul prăbuşirii, şi anume 2.089 metri.

Premierul a adăugat că în raportul extins sunt şi date legate de activitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), care nu au putut fi însă prezentate public deoarece au un caracter de confidenţialitate.

Materialul pus la dispoziţia presei în legătură cu accidentul din Apuseni este o sinteză a raportului prezentat de către vicepremierul Gabriel Oprea premierului Victor Ponta, au precizat vineri seară reprezentanţii Guvernului la solicitarea Mediafax.


"Materialul pus la dispoziţia presei reprezintă o sinteză a Raportului pe care vicepremierul Gabriel Oprea l-a prezentat premierului Victor Ponta pe baza informărilor solicitate de la toate instituţiile implicate şi conţine toate informaţiile publice care nu aduc atingere siguranţei naţionale", se arată în răspunsul Guvernului.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, marţi dimineaţă, pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi prezinte o informare, până la şedinţa de miercuri a Guvernului, despre modul în care a acţionat fiecare instituţie în parte în cazul operaţiunilor de luni, după producerea accidentului aviatic din judeţul Cluj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 2014
ogarulcenusiu
pierdere de vreme
la ce ajuta raportul cand niste oameni au murit cu zile din cauza ca o armata de oameni din servicii sunt platiti degeaba ,au dotari de ultima generatie si mai iau si niste salarii babane.vorba unora, daca era un furacios il localizau instantaneu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ