Vrea Traian Băsescu să pună batista pe ţambalul STS?

| 30 ian, 2014

STS este o structură care serveşte exclusiv lui Traian Băsescu şi nu cetăţenilor României, cum ar fi fost normal (şeful STS Marcel Opriş a fost numit în funcţie în 2005 la propunerea preşedintelui Traian Băsescu).

Multe lacrimi s-au scurs în urma tragediei aviatice din Apuseni. Tânăra de 23 ani Aura Ion şi pilotul avionului Adrian Iovan au părăsit prematur această lume, iar sentimentul că vinovaţii vor scăpa nepedepsiţi e tot mai persistent. Cuvintele părintelui îndurerat al Aurei Ion, „vreau condamnări, nu demisii”, nu trebuie să rămână în van. Însă, forţe oculte de la Cotroceni fac tot posibilul pentru a-l proteja pe şeful Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), unul dintre responsabilii morţii celor doi.

Oare cum e să-ţi îngropi copilul? Numai cei care au trecut prin acest coşmar pot înţelege suferinţa familiei Ion. „Fata mea a fost asasinată! A fost lăsată să moară!”, a spus cu durere tatăl fetei. Chiar dacă aceste vorbe sunt puţin exagerate, le putem înţelege dacă luăm în considerare că existau şanse ca Aura să fie salvată. Însă autorităţile au acţionau greoi şi ineficient, iar vinovaţii trebuie să plătească. Unii dintre ei şi-au depus demisiile, însă trebuie demişi toţi cei vinovaţi, inclusiv şeful STS, care stă ascuns în spatele lui Băsescu.

Şeful STS, Marcel Opriş, trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru gestionarea situaţiei accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi să-şi prezinte demisia. STS se face vinovat pentru că nu a reuşit să identifice în timp util locaţia celor care au sunat la 112, după accident şi moral se face vinovat de moartea Aurei Ion şi a lui Adrian Iovan. De fapt, STS a fost prima instituţie care a încercat să paseze responsabilitatea, când de aici trebuia să plece informaţii către salvatori. Operaţiunea de salvare nu s-a desfăşurat în oceanul Atlantic sau Antartica, ci într-o ţară de de 238.391 de kilometri pătraţi, iar nicio scuză nu poate fi acceptată.

Însă dorinţa familiei Ion şi a milioanelor de români de a se face cât de cât dreptate în acest caz pare a fi o utopie. Cât timp o să-l avem la Cotroceni pe Traian Băsescu, nu o să vedem o schimbare la vârful STS pentru că acest serviciu este unul cheie în cadrul sistemul ticăloşit creat de varan în cei 10 ani de mandat. STS este o structură care serveşte exclusiv lui Traian Băsescu şi nu cetăţenilor României, cum ar fi fost normal (şeful STS Marcel Opriş a fost numit în funcţie în 2005 la propunerea preşedintelui Traian Băsescu). Iar pentru a-şi proteja serviciul, Băsescu a convocat pentru duminică o şedinţă CSAT cu scopul de a îngropa răspunderea STS. În final, gândurile nostre se îndreaptă asupra familiilor celor două victime, cu speranţa că cei vinovaţi vor plăti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 2014
cantautor
mai ziarist de 2 lei:solicitarea de convocare a CSAT(cu o treime)a facut-o Ponta...
in rest,bazaconii...
sunt de acord cu condamnarea vinovatilor(daca este penal posibil)incepand de la coordonatorul celulei de criza...
cum care celula de criza.....?
si propun anularea tranzactiei pentru softul STS..
cum care soft.....ala de la firma aia cu ramificatii prin Ploiesti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ