Accident aviatic: Medicii răniţi vor fi externaţi săptămâna viitoare

| 31 ian, 2014

Cei trei medici răniţi în accidentul aviatic produs în Munţii Apuseni şi care sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj sunt în stare bună şi vor fi externaţi săptămâna viitoare, a anunţat, vineri, managerul unităţii medicale clujene, Petru Şuşca.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj a anunţat că cei trei medici - Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş - sunt în stare bună şi vor fi externaţi săptămâna viitoare, în timp ce copilotul Răzvan petrescu va rămâne spitalizat, transmite Mediafax.

"Am veşti proaspete şi despre starea copilotului, care a fost operat vineri , operaţia a decurs bine. A fost o intervenţie chirurgicală la bazin, pentru fractură de şold drept", a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj.

El a precizat că intervenţia chirurgicală a durat patru ore şi că Răzvan Petrescu ar mai putea fi supus şi altor operaţii, decizia în acest sens urmând să fie luată de medici săptămâna viitoare.

Petru Şuşca a făcut aceste declaraţii în timpul ceremoniei decernării titlului de cetăţean de onoare al judeţului Cluj primilor trei moţi care au ajuns la locul accidentului aviatic din Apuseni - Gheorghe Trif, Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu.

La finalul ceremoniei, organizată la sediul Consiliul Judeţean Cluj, preşedintele CJ, Horea Uioreanu, a oferit diplome de merit şi instituţiilor medicale implicate în acţiunile de căutare şi salvare, respectiv Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi SMURD Cluj.

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ