Ridzi cinci ani departe de prietenele EBA și Udrea

| 28 ian, 2014

Monicăi Iacob Ridzi îi revine ”onoarea” și neșansa de a fi prima breșă în digul care împiedică realmente apele Justiției să ia pe sus mizeria guvernărilor portoclaii de care se fac vinovați deopotrivă nu numai Boc și Băsescu, dar și Udrea, Videanu, Predoiu și chiar și Vasile Blaga.

Condamnarea la o pedeapsă de 5 ani cu executare nu este numai una aspră ci și o premieră pentru oamenii președintelui Băsescu, care au fost până acum prea puțin deranjați de brațul lung al legii. În funcție de organigrama ocultă a intereselor care i-a legat și îi mai leagă de Băsescu, aceștia au fost fie VIP-uri în adevăratul sens al cuvântului, cu dosare nebăgate în seamă, uitate și nedate în lucru cu anii, fie oameni de încredere, cu spirit de sacrificu și aventură, care erau ciufuliți un pic prin anchete demonstrative, care într-un final nu duceau nicăieri și se soldau cu NUP-uri cu dedicație sau achitări cu cântec.

La ce măcel financiar-economic a fost supusă România în zece ani de Băsescu și trei guvernări consecutive PDL, oricărui observator cu bună-credință îi ridică semne de întrebare absolut inevitabile cu privire la incredibila imunitate în fața legii de care s-a bucurat echipa Băsescu. O asemenea situație ar fi determinat proteste de stradă și campanii de presă imposibil de stăvilit în oricare din țările Europei occidentale.

La noi s-a vorbit mult și s-a comentat în pustie. Presa, împinsă de criză la mila creditorilor sau în pragul falimentului, ori a obosit să tot tragă semnale de alarmă nebăgate în seamă de nimeni, ori eventual a trecut cu arme și bagaje în tabăra lăudătorilor președintelui. Condamnarea fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, vine să rupă acest cerc vicios al impunității oricui se află în umbra peședintelui.

Eventual, avalanșa pornită azi, încă modestă, îl va ajunge din urmă și pe principalul responsabil, încă la adăpostul oferit de funcție, palat și toți acei ”magistrați” care au interpretat după ureche, cacofonic, prevederile destul de clare de altfel referitoare la condițiile în care președintele țării se bucură sau nu de imunitate în fața legii. Poate că Băsescu într-un târziu va plăti, suntem siguri că nu pentru tot, pentru că unele dosare au fost îngropate inevitabil și încă mult prea adânc. Dar e greu de crezut că a reușit să-și acopere toate urmele, în toate cazurile.

Dovadă stă chiar pocinogul pățit de Monica Iacob Ridzi, care se simțea și ea la adăpost, ferită de prietenele ei celebre, alde Elena Udrea și Elena Băsescu. Ei bine, un mare pas înainte, cazul de față dovedește că Justiția încă mai ripostează, oricât de lovită și deturnată, plină de tot felul de indivizi parașutați cu scop pe funcții cheie.

Pesimiștii vor spune că procesele durează prea mult și că, în plus, dacă fostul ministru PDL acuzat de corupție va depune recurs, sentința definitivă riscă să fie dată peste alți 5 ani.

Așa este, dar să nu uităm că, în conformitate cu noile proceduri, recursul se înaintează din închisoare, acolo unde Monica Iacob Ridzi ar putea depăna la supărare și singurătate elementele esențiale pentru o sumedenie de alte povești care, bănuim noi, vor implica personaje din ce în ce mai sus-puse din elitele de dreapta care au condus România după bunul lor plac. Începutul a fost făcut...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 2014
Leana
Bun articol
Scurt si la obiect, bine scris articolul. Marinelul va sfarsi, alaturi de altii langa Ritzi, nu mai e mult
28 ian, 2014
MIRCEA
JENANT CE POATE SA SCRIE un om
MEDIOCRU!!!!!!!
29 ian, 2014
cantautor
daca Pop este "incadrat" la oameni,jignesti miliarde de persoane...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ