Ioana Băsescu - prințesa poveștilor în care și creditele au happy-end

Traian Băsescu este un personaj aproape tragic. În rarele perioade de liniște, când adversarii săi sunt ocupați cu altele, în loc să savureze momentele de cêsse-feupolitic, președintele ”jucător” găsește cea mai eficientă și expeditivă metodă să-și facă singur rău. Când nu-și bagă degetele în ochi sau în priză, ca un copil lăsat nesupravegheat, Băsescu face jogging, în trening roșu, prin arena taurilor.

Considerați că exagerez? Să vă explic.

Ultima ocazie când Băsescu a verificat cu bricheta aprinsă dacă mai are benzină-n rezervor a fost recent, la Congresul Avocaților 2014. În loc să-și vadă de fursecuri și să se întrețină cu trupa compactă de consilieri și aplaudaci care-l însoțesc peste tot, președintele a preferat să se lege unde nu-l doare, reamintind audienței de controversele profesionale legate de Ioana Băsescu.

"Veți găsi în mine un om care și înțelege meseria de avocat, am avut in familie un avocat care n-a rezistat, a trebuit să se facă notar", a spus Băsescu, fără să pară că realizează ce-și face cu mâna lui.

Păi da, Ioana Băsescu nu numai că nu a rezistat ca avocat – aceasta fiind totuși o meserie în care câștigurile presupun o cantitate direct proporțională de transpirație- dar n-a excelat nici ca notar. Cel puțin cât s-a pus problema să răzbească prin puteri proprii, Ioana Băsescu a obținut doar o amărâtă de repartiție la Păunești, în condițiile în care, datorită guvernărilor teleghidate de faimosul ei tătic, piața imobiliară printre altele s-a prăbușit. Pe acolo, pe la țară, în lipsa tranzacțiilor, mulți notari au tras obloanele și s-au văzut nevoiți să închidă gogoșeria... Nu și Ioana Băsescu, pentru care lucrurile s-au precipitat la modul cel mai fericit. Notărița Băsescu, a descoperit o misterioasă piatră filosofală acolo la Păunești, care se pare că poate transforma pedigree-ul prezidențial dacă nu în aur curat, măcar în multe sute de mii de euro. Cam 400.000 de euro numai în 2011, cât să facă Mihai Gâdea icter în direct. Și toate acele câștiguri anuale fabuloase, în plină criză economică devastatoare și pur și simplu stând într-un birou.

”Succesurile” notariale s-au ținut lanț și, vorba surorii mai mici, mult mai mulți oameni au vrut să ”vorbește” cu Ioana Băsescu. Din Cenușăreasa notariatelor din provincie, în cel mai scurt timp posibil, Ioana a devenit o veritabil prințesă a branșei, cel mai căutat notar din București. Bonus, faimoasa moșie de la Nana, cu împrumut exclusiv de la CEC, pe repede înainte, împrumut pe care notărița de succes s-a angajat să-l restituie în tranșe de 7500 de euro pe lună, preț de vreo 30 de anișori. Notariat pe steroizi, veți spune, un adevărat tur de forță. Mai mult, piatra filosofală găsită în glodul din Păunești a continuat să funcționeze exemplar. Până și necazurile Ioanei s-au transformat în noi ”succesuri”, cum ar fi divorțul în urma căruia notărița s-a transformat din client în partenerul casei de avocatură. Prin această casă de avocatură - detalia kakaia coincidența propagandistul virtual Adrian Halpert, prin iarnă - Ioana i-a căzut cu tronc și țareviciului Gazprom, de la Răsărit. Că doar nu era să pună bogăția pentru tata-socru în cufăr, ca pe vremea lui Ivan cel Groaznic și s-o lase pe preș la Palatul Cotroceni, nu? Dacă mă întrebați pe mine, așa coincidențe extraordinare abia dacă pot fi văzute în cele mai frumoase povești Disney.

Dar lumea e rea și invidioasă, cum bine sublinia Halpert. Răutatea și invidia oamenilor se concretizează de obicei prin incapacitatea cronică de a înțelege și aprecia la adevărata valoare aceste coincidențe providențiale, care transformă o biată rățușcă urâtă de provincie în notarul bucureștean cu contract de exclusivitate la BRD și, în ultimă instanță, aleasa inimii țareviciului Gazprom.

Dar cei care au păstrat vie flacăra romantismului în sufletele lor vor prefera mereu să creadă că undeva, cumva, a supraviețuit în această lume rea și miracolul prin care tricoul roz de la Păunești se poate transforma peste noapte în rochia de bal princiar, de la Monaco.

Noroc că toate acestea sunt doar povești și exagerări. Căci, dacă amintita piatră filosofală ar exista cu adevărat, ar pune bazele unei noi credințe și ar determina transhumanța masivă a tuturor notarilor din țară, veniți să vadă minunea și să se învârtă în jurul acesteia mai ceva ca la Mecca. Iar Traian Băsescu ar mai vărsa emoționat o lacrimă, de data aceasta de fericire că are în familie și un profet al taxelor notariale, pe lângă deja recunoscutul europarlamentar apostol al pescuitului arctic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 2014
fan Ferenczy
inainte,cand Ferenczy era minor,era un slogan afisat in Gara de Nord si nu numai:"nici o masa fara peste oceanic".
de cand a descoperit "piatra filozofala",s-a schimbat :nici-un articol fara Basescu,Udrea,Eba si mai nou Ioana B...
daca-i comanda,Ferenczy,o onoreaza...
este om de "cuvant"
29 mar, 2014
Mirciulescu
Sa ma aflu in treaba!
Articol rautacios scris intr-o corecta limba romana. Nu am vazut insa amintite rezultatele anchetei "Comisiei Nana". Sau aceasta s-a volatilizar??? Astept continuarea si apoi mai discutam Domnu' Feri.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ