Băsescu: România e capabilă să devină un campion al modernizării

| 29 mar, 2014

România este capabilă să-şi valorifice resursa de inteligenţă pe care o are în domeniul IT şi să devină un campion al modernizării în acest domeniu, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, la Braşov.

'Eu văd România capabilă să-şi valorifice resursa de inteligenţă pe care o au generaţiile tinere şi să ajungă unul din campionii modernizării. Nu sunt dintre aceia care spun că România poate să devină peste noapte a şaptea putere economică a Uniunii Europene, este greu, încă avem un PIB mult prea mic, dar putem foarte bine să devenim campioni în acest domeniu', a spus preşedintele, în discursul ţinut la gala de premiere a concursului 'Entrepreneurship 2014', desfăşurată la Universitatea 'Transilvania' din Braşov.

El a făcut un apel către toate instituţiile statului, în mod deosebit către mediul universitar, să acceseze fondurile de la Uniunea Europeană, pentru a pune în valoare talentul studenţilor în domeniul informatic.

'Valorificarea acestei inteligenţe şi a avantajelor pe care le avem necesită şi ceva bani. (...) Dincolo de ce poate pune la dispoziţie o firmă sau alta, sunt bani europeni care pot fi utilizaţi pentru valorificarea acestui tip de inteligenţă românească', a explicat Băsescu.

În opinia sa, România are o serie de atuuri pentru o dezvoltare rapidă a sectorului IT, inclusiv atracţia pe care computerele o exercită asupra oamenilor.

'Avem toate ingredientele şansei de a valorifica inteligenţa românească. Avem un sistem internet care este unul dintre cele mai performante (...), avem un sistem fiscal pentru companiile IT favorabil şi avem cel mai important lucru, inteligenţă. Inteligenţă şi plăcerea tinerilor români de a se afla în faţa unui calculator. Sunt sigur că 90% dintre români, dacă le pui în faţă o sapă şi un calculator, vor prefera să se aşeze în faţa calculatorului, ceea ce înseamnă că ne îndreptăm către o muncă intelectuală, către valorificarea inteligenţei şi mai puţin către dat cu sapa. (...) Slavă domnului că avem 10% care se îndreaptă şi către dat cu sapa', a declarat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la festivitatea de premiere a maratonului de programare 'Entrepreneurship 2014'. În cadrul competiţiei, 10 echipe de studenţi din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa şi Timişoara au dezvoltat, timp de 24 de ore, aplicaţii Android cu utilitate socială.

Pe primul loc s-a clasat o echipă care a dezvoltat aplicaţia 'Live rescue', care permite oamenilor cu pregătire în domeniu să intervină la urgenţe medicale raportate în apropierea lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mar, 2014
dan
Daca pana acum erai intoxicat cu tot felul de mailuri / reclame nedorite,
ACUM,Te uiti la reclame si Castigi Bani Garantat!
Iti oferim 6$ la inregistrare!
Poti face Bani oriunde te-ai afla!
Pentru detalii acceseaza linkul de mai jos cu un simplu click s-au copiaza linkul in browserul tau.
http://www.maildirect.ro/inregistrare/ea0a7bd8ebf484bdad81bd73ec98a3c6
29 mar, 2014
Coca
Iar discriminare pe criterii de varsta ?
Ce or sa faca tinerii cand cei care dau cu sapa vor fi oale si ulcele ? Mda ... nu pot sa nu sesizez dispretul si deconsiderarea fata de cei care nu mai sunt tineri, ei nu mai au resurse de inteligenta dupa opinia conducatorilor. Tin sa va atrag atentia ca exagerati mult si resursele de inteligenta reprezinta 20% din populatie, egal raspnadite in toate generatiile aflate in viata. Puteati sa va rezumati la "resursele de inteligenta" fara sa mai continuati cu discriminarea pe criterii de varsta. Nu sunt inteligenti toti tinerii care butoneaza la computer, multi nici nu inteleg ce se intampla in calculator cand apasa pe butoane, iar informatica a aparut in Ro din 1970 si primele licee de informatica tot atunci, ca si niscaiva facultati de profil, iar specialistii de atunci erau mult mai bine pregatiti decat cei de-acum. Dar daca ii desconsiderati atat, probabil au ales sa se ocupe de pescuit sau alte activitati relaxante.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ