Adrian Rădulescu: Documentul de proprietate pe care îl are Ioana Băsescu la Nana nu poate fi anulat

| 10 apr, 2014

Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că, în cazul terenului de la Nana, documentul de proprietate pe care îl are Ioana Băsescu este "perfect legal" şi nu poate fi anulat.

"Cum e posibil să spui că anulezi nişte titluri care nu mai există?! În momentul când primeşti un titlu de proprietate şi ai făcut vânzarea terenului, titlul respectiv se anulează. Devine nul şi următorul document valabil este contractul de vânzare-cumpărare cu intabularea terenului. Deci, la ora asta, dacă vorbim de succesiunea terenurilor, cum au fost ele acolo, au avut titluri de proprietate, le-au vândut unei firme care a vândut mai departe. Ultimul document valabil este cel pe care îl are acum Ioana Băsescu şi care nu poate fi anulat pentru că a fost perfect legal", a spus Adrian Rădulescu.

Acesta s-a referit şi la comisia parlamentară de anchetă pentru terenurile din comuna Nana.

"Comisia se pronunţă înaintea justiţiei, că acolo s-au făcut ilegalităţi. Comisia de anchetă nu poate să constate dacă au fost sau nu ilegalităţi. Poate să spună că au fost nereguli. Dar când discutăm că printre neregulile constate acolo faptul că în lege scrie că de regulă terenul se retrocedează pe vechea proprietate, deci este de regulă, deci: este posibil sau nu este posibil. Mai departe, aceste terenuri care au fost retrocedate nu au fost retrocedate pe aceleaşi terenuri pentru că în urma retrocedării în localitatea respectivă, localitatea a mai cerut terenuri de la Agenţia Domeniilor Statului care se aflau pe domeniul localităţii", a mai spus Adrian Rădulescu, preşedintele organizaţiei Partidului Mişcarea Populară Dâmboviţa.

Tranzacţia cu terenurile din comuna Nana dintre Ioana Băsescu şi firma Berfige ar putea fi anulată, a declarat miercuri deputatul conservator Vicenţiu Mircea Irimie, secretarul Comisiei parlamentare de anchetă care a analizat schimburile de suprafeţe agricole din judeţul Călăraşi.

"Considerăm că s-au făcut tranzacţii ilegale pe care le vom dovedi şi cred că, părerea mea proprie, la finalul raportului vom duce lucrurile în zona în care se va anula întreaga tranzacţie între societatea Berfige şi cumpărătorul de drept, respectiv Ioana Băsescu. În urma tuturor tranzacţiilor s-au găsit foarte multe elemente ilegale introduse", a spus Vicenţiu Irimie într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

El a precizat că această Comisie specială nu are statutul Corpului de control al premierului.

"Chiar dacă Comisia de anchetă Nana este o comisie specială, nu avem statutul pe care îl are Corpul de control al prim-ministrului şi, ca atare, nu avem nici instrumentele şi nici pârghiile pe care le are Corpul de control", a arătat deputatul PC.

Corpul de control al prim-ministrului va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul schimburilor de terenuri din comuna Nana, judeţul Călăraşi, după ce a constatat operaţiuni şi acte ilicite care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni, se arată în raportul Corpului de control transmis marţi la solicitarea AGERPRES.

Potrivit documentului, atribuţiile legale în legătură cu soluţionarea cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate de către Comisia locală de fond funciar Nana în perioada 1997-2005 au fost exercitate defectuos, iar reconstituirea dreptului de proprietate s-a realizat pe alte terenuri decât vechile amplasamente ale foştilor proprietari, fără obţinerea consimţământului persoanelor îndreptăţite, cu încălcarea prevederilor legale.

Corpul de control a constatat că majoritatea angajaţilor din cadrul Primăriei Comunei Nana, precum şi rudele şi afinii acestora au depus cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, la fel şi persoane care nu erau îndreptăţite, potrivit legii.

Raportul descrie şi modul în care societatea Berfige SRL a achiziţionat teren în zonă şi cum l-a vândut, în septembrie 2013, Ioanei Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ