Radu Stroe a zburat. Cine vrea ștergerea definitivă a USL din peisajul politic

Radu Stroe este exclus din PNL, ultimul dintr-o lungă serie de liberali de calibru, a căror singură vină este că nu au fost de acord cu distrugerea USL.

Întrebat ce i se reproșează oficial lui Stroe, Antonescu a răspuns prin anonimul George Scutaru: "Faptul ca în momentul în care tot partidul este angrenat, de la ultimul membru până la președintele partidului, până la ultimul parlamentar, într-o bătălie pe viață și pe moarte, cea mai importantă bătălie a partidului, un vicepreședinte al partidului, fost demnitar - și nu orice demnitar, Radu Stroe a primit ultima demnitate cea de ministru de Interne - practic prin atitudinea sa aruncă în aer și își bate joc de munca tuturor acestor oameni".

Ați înțeles, sper. Lui Stroe i se face un scandalos proces de intenții, mai ceva ca în anii sovietizării și este exclus din partidul său ... ”pentru atitudinea sa”. Ceea ce nu se spune este că Antonescu, Orban și restul de ”scutari” se tem de influența pe care o are Stroe în teritoriu. Acolo e problema...

Cu puțin înainte Ludovic Orban PNL mai declara că propune conducerii PNL efectuarea demersurilor de radiere din registrul partidelor şi formaţiunilor politice a USL. Lucrurile se precipită în partidul lui Antonescu. Cei care au făcut lobby și zid în jurul lui Antonescu pentru ruperea PNL din USL, acum fac tot posibilul să taie orice legătură cu trecutul politic imediat dar, mai ales, orice cale de întoarcere.

Ce ar însemna pentru nucleul dur al PNL, foarte bine simbolizat de Ludovic Orban, un congres precipitat după prefigurata înfrângere usturătoare a PNL la alegerile europarlamentare din 25 mai? Dacă se pune congresul cu tunurile pe conducerea actuală a PNL, este foarte probabil ca Antonescu să zboare cu toți cei din jurul său, cu mult înainte să apuce să dea pe vreunul sau altul afară, așa cum amenințase. Mișcarea următoarea a unui astfel de congres ar fi corecția de urgență a traiectoriei partidului, care plutește în derivă cu Băsescu la cârmă. Se prefigurează nu numai recuperarea celor eliminați din PNL de inchiziția lui Orban și Antonescu, dar și ce spunea primul-ministru Ponta, o revenire rapidă a PNL în cadrul USL.

Această perspectivă ar reprezenta o piatră de mormânt pe cariera politică a tuturor celor care au stat în jurul lui Antonescu și au contribuit astfel la demolarea partidului din interior. Ludovic Orban este un om prea inteligent, mult peste nivelul lui Klaus Iohannis care doar ”corecta” zicerile șefului PNL despre retragerea în cazul obținerii unui rezultat mai mic de 20% la europarlamentare.

Rezultatul nu va fi mai mic ci mult mai mic, o adevărată calamitate electorală va face ravagii la vârf în conducerea PNL și Ludovic Orban, ale cărui opinii vehement anti-USL erau publice și prea cunoscute, știe că singura șansă este ca PNL să nu mai aibă la ce alianță să se întoarcă post-dezastru electoral. De aici această preocupare și obstinația lui Orban să șteargă USL nu numai din amintirea liberalilor și a electoratului dar și din registrul partidelor și formațiunilor politice...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 2014
cantautor
scurt,dle Ferenczy:
unde si la ce ora este mitingul de sustinere pentru Stroe?
el ne-a ajutat cu listele electorale..
e randul nostru sa-l ajutam
ne intalnim acolo
09 apr, 2014
goPontaNemaPresident
Cand anterior,Antonescu si PNL isi aratau"intransigenta" in excluderea sau trecerea pe "linia moarta" a unor liberali,(exemplu aleator Chiliman)nu era pentru delict de opinie,era pentru Romania?
n-ati zis nimic,convenea USL-ului,acum e doar demagogie ieftina..
interesanta este constatarea dvoastra,ca nivelul de inteligenta al unuia este peste al altuia...
de fapt,nu interesanta,ci suburbana...
"noi "ii caracterizam pe altii,"ii clasificam pe scara IQ,noi"suntem din start peste ei ca inteligenta..
presa suburbana,ziaristi suburbani,numele tau:Obedient
09 apr, 2014
floryyy
D-nule PONTA , va felicitam si va multumim ca sunteti alaturi de noi poporul !!! Sunteti un adevarat om de stat , care aveti taria sa va luptati cu regimul securistoid si dictatorial (( politia politica )) a securistului dictator basescu .... Culmea ironiei este ca securistului basescu si slugilor lui , s-au aliat si dictatorul antonescu si slugile lui (( cristina pocora alias elena udrea fiecare dictator are pupila lui )) ...Acest mare dictator antonescu impreuna cu slugile lui care mint , dezinformeaza de dimineata pana seara , a dat bir cu fugiti ptr a nu-si asuma raspunderea guvernari in fata alegatorilor ....Mai mult acest dictator antonescu s-a aliat cu securistul dictator basescu marele dusman al poporului care ne-a taiat salariile si pensiile , a marit TVA-ul de la 19% la 24% , si-a imbogetit slugile lui .....Suntem f f f multi care nu avem nici o coloratura politica nici o legatura cu vreun partid ... Suntem simpatizanti d-nului PONTA si ai PSD-ului suntem f f f mandri de ei ptr ca au avut curajul sa lupte cu un regim totalitar , basist-o , fascistoid , dictatorial si sunt singuri care sunt mai apropiati de patura sociala mai saraca si mai ales de pensionari ... Asa ca dorim sa-l intrebam pe dictatorul antonescu si slugile lui ((pocora alias udrea )) ??? Chiar ne crede atat de naivii de vine cu tot felul de minciuni
09 apr, 2014
Danut Ministrel Inculturel
Ma bucur
Cand am invatzat primele litere stiam ca este de bon ton sa pui y la sfarsitul numelui mic. Clasa I. Daca pui aceiasi litera de 3 ori inseamna ca ai ramas repetent de 3 ori in clasa I.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ