Parlamentarii PNL pregătesc până la 30 aprilie textul unei moţiuni de cenzură

| 08 apr, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marţi că până pe 30 aprilie grupurile parlamentare ale liberalilor vor pregăti textul unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, pentru situaţia în care nu vor fi adoptate reducerea CAS la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit.

"BPN al PNL a decis ca grupurile parlamentare, cel din Senat şi cel din Cameră, să pregătească până în data de 30 aprilie textul unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta-Ghiţă-Hunor, pentru că aşa cum am anunţat, dacă până la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la măsurile angajate şi prin programul de guvernare şi prin declaraţiile premierului şi prin ceea ce împreună am anunţat, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o moţiune de cenzură şi până în 30 aprilie textul acestei moţiuni de cenzură va fi pregătit de grupurile parlamentare", a anunţat Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că sunt necesare 144 de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură şi că în acest moment PNL are 140 de semnături, în urma demisiilor din Parlament ale lui Iosif Secăşan şi Victor Ciorbea şi a excluderii din partid a deputatului Radu Stroe.

"Nu cred că pe o moţiune pe un asemenea subiect nu vom obţine minimum patru semnături suplimentare de la membri ai Parlamentului României. Nu pot să vă spun acum de unde şi cum, evident însă că moţiunea va fi propusă şi va putea fi semnată şi de alte grupuri politice din Parlament", a arătat Antonescu.

Liderul liberalilor a spus că nu este nimic de negociat în legătură cu semnăturile pentru această moţiune de cenzură.

"Cred că nu doar parlamentarii liberali cred că acest Guvern şi-a dovedit şi intenţiile şi incapacitatea, în aşa fel încât dacă noi credem că trebuie luate măsuri urgente pentru revigorarea economiei româneşti, mediului de afaceri în principal, trebuie să luăm această măsură. Atunci este foarte posibil ca celelalte partide din Opoziţie, în primul rând, să voteze o asemenea moţiune de cenzură. Aici nu este vorba de o negociere, că nu le dăm ceva noi în schimbul votului şi aşa mai departe", a arătat Antonescu.

Antonescu a mai spus că la momentul la care moţiunea va fi depusă detaliile cu privire la semnături vor fi discutate atunci, în acest moment fiind prematur.

El a fost întrebat dacă în cazul acestei moţiuni de cenzură ar fi deranjat să facă front comun cu PDL sau PMP.

"Nu mă deranjează ca pe o idee în care cred, ca pe o măsură pe care o cerem ca PNL să vină voturi şi susţinere din orice direcţie", a răspuns Antonescu.

La rândul său, liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a afirmat că lega de primă intabulare iniţiată de PNL a fost votată şi de zece social-democraţi.

"Cum această lege a fost votată şi de colegi din arcul guvernamental moţiunea noastră de cenzură va fi deschisă către toate grupurile parlamentare", a arătat Scutaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ