Un nou episod din seria Vrabia mălai visează şi calicul praznic. Băsescu cu gândul la Palatul Victoria

| 09 apr, 2014

Traian Băsescu este de peste două decenii la Putere şi pare că ar mai vrea. După cinci mandate de ministru al Transporturilor, un mandat de primar al Bucureştiului şi zece ani la Cotroceni, Băsescu ţinteşte acum spre Palatul Victoria, arătând că într-adevăr, îşi doreşte să iasă din politică cu picioarele înainte.

Prezent pentru ultima dată în calitate de preşedinte la bilanţul Ministerului Afacerilor Interne, Băsescu nu a exclus ca reprezentanţii instituţiei să se “trezească” şi anul următor cu el.

“Este probabil ultimul bilanţ al MAI la care particip, premierul se roagă pentru asta. Nu se ştie. Întortochiate sunt căile Domnului. Va treziţi cu mine la anul pe aici”, a spus misterios preşedintele.

După cum se ştie, la bilanţul MAI au mai participat şi premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, şeful SRI, George Maior, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, cât şi procurorul general al României, Tiberiu Niţu. Oare, în locul cărui nume din lista de mai sus visează Băsescu să revină şi anul viitor ? Cum Constituţia nu îi mai permite, pentru Băsescu singurăa opţiune viabilă rămâne postul de premier.

De altfel, funcţia de prim-ministru a fost cea la care Băsescu a visat dintotdeauna, de aici şi conceptul inventat de “preşedinte-jucător” pe care acesta şi l-a arogat. Totodată, în ultimele sale intervenţii publice, preşedintele a început să se autopropuna ca prim-ministru, considerând că ar fi excelent în această funcţie.

“Eu n-am nevoie să mă pregătesc. Pentru funcţia de prim-ministru sunt pregătit”, a afirmat mândru Băsescu încă din vara anului trecut. Iar referirile din ultima perioadă la funcţia de prim-ministru s-au înmulţit la fel de mult precum stima de sine a preşedintelui. “Aş fi extraordinar de bun ca prim-ministru”, se lăuda Băsescu la finele lui februarie. Mai mult, într-una din ultimele sale apariţii pe sticlă, Băsescu a declarat că nu se simte încă în vârstă, putând face echipa cu orice preşedinte care i-ar succeda la Cotroceni.

Scenariile din mintea lui Traian Băsescu par a fi mai degrabă inspirate din filmele horror, zece ani de preşedinţie fiind deja mult prea mult. Alegerile prezidenţiale din toamna acestui an de dovedesc a fi cheia pentru viitorul sau sfârşitul lui Traian Băsescu ca om politic. Jocurile din turul II pe care partidele de dreapta vor fi nevoite să le facă, ar putea avea ca miza desemnarea în funcţia de premier a lui Traian Băsescu, continuându-se astfel regimul său. Dincolo de implicaţiile extrem de nocive al unui asemenea scenariu, România nu îşi permite să împrumute rocade de tip “Putin-Medvedev”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
doras
ce sa-i faci?...
Matilda ,potaie esti tu impreuna cu spalatii pe creier; ori cine ar fi mai bun decat mitomanul de Ponta. Usedistii una stiu : sa dea in Basescu. Loazelor veti vedea ca atunci cand nu va fi Basescu( ori un alt politician cu carisma si patriotismul lui ce bine are sa ne fie! Toti agramatii, potlogarii se vor inghesui in politica ca de altceva nu sunt buni: hoti au fost asa vor si muri, pe coada de caine nu faci in veci sita de matase...
10 apr, 2014
amphytrion
nu este exclus acest scenariu si poate fi mult mai benefic decat acest Prim Ministru care mai mult nu e decat e .Tot ce se intampla se intampla in lipsa lui iar cand e ii trebuie parade si imnul tarii..poate simte ca altfel nu mai ajunge la ele
10 apr, 2014
elena
Basescu cu gandul la palatul Victoria
Basescu ar fi mult mai bun decat ponta….. dupa felul cum a incalcat legile tarii, acesta din urma ,nu a fost NICIODATA procurar, NICIODATA premier, nu are minim de decenta de a respecta oamenii, l dupa felul in care azi MINTE, iar maine spune ca nu s-a inteles. ARE numai TUPEU si MULTA OBRAZNICIE, de aceea a ajuns premier.
10 apr, 2014
niomati margareta
doamna nu traiesti in ROMINIA ,sau te plateste bine base.
09 apr, 2014
LOL
Cu un pahar de whisky se face și ajutor de câine lup.
10 apr, 2014
Matilda
Caine lup ?
Asta poate sa bea si o sticla intreaga, tot o javra de mahala ramine. Potaia tot potaie....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ