Teodor Baconschi: Preşedintele Băsescu este inspiratorul PMP, patronul lui politic

| 10 apr, 2014

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Teodor Baconschi, a declarat joi, la Slatina, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu este patronul politic al PMP, partid ce urmăreşte să continue reformele începute de şeful statului.

'Preşedintele Traian Băsescu a acumulat o experienţă imensă, care este utilă ţării şi este inspiratorul PMP, dacă vreţi, patronul lui politic. În momentul în care preşedintele îşi va încheia mandatul, a spus-o clar, că vrea să îşi continue viaţa politică şi o va face în cadrul PMP. Suntem foarte bucuroşi de această perspectivă în sensul că, oricât ai fi de subiectiv sau de obiectiv, nu poţi să nu faci diferenţa de scară, de anvergură, între un politician ca Traian Băsescu şi, să zicem, un politician ca Victor Ponta sau Crin Antonescu. N-ai cum să nu faci această diferenţă şi o va face şi electoratul, mai cu seamă că în echipa preşedintelui Traian Băsescu se regăsesc oameni de bună credinţă, competenţi', a afirmat Baconschi.

Acesta a făcut un bilanţ al guvernării USL, pe care a criticat-o. Baconschi a criticat şi activitatea ministrului Titus Corlăţean. 'Am un bilanţ ca ministru de Externe, în orice caz n-am nicio ezitare să îmi dau seama că am muncit pentru România cu mult mai eficient şi cu rezultate cuantificabile, inclusiv scutul antirachetă, în raport cu ce face domnul Corlăţean de la PSD astăzi, care se ceartă cu vecinii noştri, strigă pe la diverşi miniştri europeni, îi pune la punct, n-are nicio vizită aici, nu se duce nicăieri, n-a deschis nicio uşă, a abandonat toate proiectele mari, şantierele diplomatice care se aflau în curs, inclusiv Schengen', a adăugat vicepreşedintele PMP.

Teodor Baconschi a făcut referire şi la recentele reţineri făcute de DNA. 'Acţiunea fără precedent declanşată de DNA radiografiază nemilos adevărul acestor structuri de partid vechi şi îmbătrânite în rele. Adevărul este că ele sunt dominate prin trist celebri baroni de nişte grupuri infracţionale'.

În contextul în care a criticat atât partidele de la guvernare cât şi PNL, Baconschi a susţinut că PMP este singurul partid politic nou care creşte şi a atras în rândurile sale persoane care nu au mai făcut politică. 'PMP e singurul partid politic nou care creşte, e un partid politic de dreapta pro-europeană şi reformistă, care merge pe linia lui Traian Băsescu şi a atras în organizaţiile sale din ţară o majoritate de români care n-au mai făcut politică', a mai susţinut Baconschi.

Acesta a fost prezent joi la Slatina, alături de secretarul general al PMP Cristian Petrescu şi de secretarul regional al PMP, Gelu Vişan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ