DNA anchetează contractele Loteriei cu firma Intralot

| 06 oct, 2014

DNA anchetează contractele încheiate de compania de stat cu grupul grec Intralot, care deţine monopolul contractelor cu Loteria pentru sistemele informatice.

Direcţia Naţională Anticorupţie anchetează contractele încheiate de Loteria Română cu grupul grec Intralot. Nu s-a început urmărirea penală cu privire la o persoană, ci doar cu privire la suspiciuni de fapte de corupţie, scrie digi24.ro.

Contractul cu Intralot a fost prelungit anul acesta.

Firma Intralot deţine monopolul pentru tot sistemul electronic din cadrul Loteriei de mai bine de 20 de ani. Primul contract a fost parafat în 1993 fără licitaţie de către fostul director al companiei, Nicolae Cristea. Pentru că în contractul iniţial nu a fost stabilit un preţ fix pentru aparatură, ci s a preferat metoda decontării unui procent din încasările lunare, toate controalele realizate în această perioadă au scos la iveală acelaşi lucru: statul a decontat aceeaşi aparatură de mai multe ori.

Pe vremea când era şeful Corpului de Control al premierului în Guvernul Năstase, Victor Ponta a fost în control la Loterie și a ajuns la aceeasi concluzie.

Cu toate aceastea, în 2003 contractul a fost din nou prelungit pe încă 10 ani. După demiterea lui Nicolae Cristea de la conducerea Loteriei, în 2006, toţi managerii care i-au succedat în funcţie au încercat să rezilieze acest contract, dar nu au putut.

„Din păcate, cât am fost ministru al Finanţelor, nu am reuşit să reziliez acest contract. Am pus juriştii, au analizat. Am înţeles că şi alţi miniştri de Finanţe au analizat posibilitatea rezilierii şi nu s-a reuşit, pentru că era încheiat beton, cum s-ar zice, cum spun juriştii. Nu exista nicio posibilitate de reziliere”, spune fostul ministru al Finanțelor Gheorghe Ialomiţianu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ