Consiliul Concurenţei a dat amenzi de 3,76 milioane euro Loteriei Naţionale şi firmelor partenere

| 08 apr, 2014

Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de 16,85 milioane lei (3,76 milioane euro) pe piaţa jocurilor de noroc în 2013, fiind sancţionate Compania Naţională Loteria Română şi alte trei companii, conform Raportului de activitate al Consiliului Concurenţei pe anul 2013.

"Prin decizia 53/2013, Consiliul Concurenţei a constatat încălcarea legislaţiei naţionale şi comunitare de concurenţă de către patru întreprinderi, aplicând amenzi în valoare totală de 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro), astfel: Compania Naţională Loteria Română SA - 9.018.141 lei (reprezentând 0,9% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior sancţionării), Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services - 5.541.874 lei, Intracom SA Holdings - 1.779.528 lei şi Lotrom SA - 512.469 lei (fiecare sancţiune reprezentând 6,3% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior sancţionării)", precizează raportul CC, citat de Agerpres.

Investigaţia a fost disjunsă în anul 2013 din cadrul unei investigaţii deschise din iniţiativa Consiliului Concurenţei în 2012 şi a vizat încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale verticale între Compania Naţională Loteria Română şi alte trei întreprinderi.

Autoritatea de concurenţă a constatat că cele patru companii au realizat o înţelegere privind implementarea programului video-loterie în România, prin stabilirea unei obligaţii de neconcurenţă în cadrul Contractului de credit - furnizor. Obligaţia de neconcurenţă prevedea că, pe perioada derulării contractului 2003 - 2013, Loteria Română nu avea voie să desfăşoare un alt program de video-loterie sau unul similar în cooperare cu alte companii.

Deşi au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui alt program de video-loterie, clauza de neconcurenţă cuprinsă în contractul încheiat între cele patru companii a condus la restrângerea concurenţei atât pe piaţa exploatării maşinilor electronice cu câştiguri din România, cât şi pe pieţele aferente producţiei/comercializării de echipamente, arată raportul Consiliului Concurenţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ