Un oficial de la Consiliul Concurenţei aruncă bomba: Comisioanele interbancare sunt făcute prin înţelegere

| 27 feb, 2014

Georgeta Fotino, directorul Direcţiei Servicii din cadrul Consiliului Concurenţei a spus că sunt între bănci sunt înţelegeri pentru stabilirea comisioanelor şi că acestea trebuie demonstrate.

"Sa spunem lucrurilor pe nume: comisioanele între bănci sunt făcute prin înţelegere şi prin posibile carteluri. Spun posibile pentru că ele trebuie demonstrate", a declarat joi Georgeta Fotino, directorul Directiei Servicii din cadrul Consiliului Concurenţei. Fotino a participat la dezbaterea publică organizată la sediul Finanţelor pe marginea proiectului care vizeaza reducerea plăţilor în numerar.

Băncile nu sunt de acord cu reducerea comisioanelor, considerând că le sunt suficienţi doi ani de pierdere. "Trebuie efectuată o analiză a nivelului de acceptare a plăţii cu cardul şi a gradului de utilizare coroborate cu costurile de dezvoltare, în ceea ce priveşte limitarea comisioanelor interbancare", a declarat pentru Mediafax pre;edintele executiv al ARB, Florin D[nescu. De asemenea, instituiile de credit consideră că este necesară o perioadă de consultare pentru analiza impactului costurilor asupra utilizatorilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ