Băsescu: Nu coordonez acțiunile DNA și nici nu le pot anticipa

| 14 apr, 2014

Președintele Traian Băsescu a declarat duminică seară, la Realitatea TV, referindu-se la acțiunile procurorilor anticorupție din ultima perioadă, că nu le coordonează și nici nu le poate anticipa.

'Nu știu. Credeți-mă că nu le coordonez și nici nu le pot anticipa', a spus șefului statului, răspunzând unei întrebări a moderatorului.

Traian Băsescu a arătat că anchetele procurorilor nu sunt politice, exemplificând prin faptul că au existat acțiuni similare ale procurorilor care au vizat oameni din administrația PDL, chiar în timpul guvernării democrat-liberale. 'Aduceți-vă aminte când a fost perioada când luau numai oameni din administrația locală ai PDL-ului când era PDL la guvernare. Sunt realități. Să cerem procurorilor să facem un mix politic, cum, procentual? Procurorul își vede de treaba lui. Ți-a venit timpul, te-a luat', a spus el.

Referindu-se la ancheta care îl vizează pe primarul de la Constanța, Radu Mazăre, președintele a afirmat că, deși problemele din acel oraș erau cunoscute de multă vreme, aceasta a fost demarată mai târziu, pentru că faptele trebuie probate. 'Pentru că lucrurile nu se pot proba foarte ușor. Degeaba le știi și știm toți. În Constanța nu mișcă nimic fără aprobarea a doi oameni: că-i Mazăre, că e Nicușor Constantinescu, depinde pe ce palier. Una este să știi, alta să poți proba. Procurorii nu declanșează operațiuni de a chema, de a învinui până nu au niște probe. La Mazăre probabil nu a fost așa de ușor să ia urma banilor. (...) Eu cred că la nivelul de control, ca să nu spun de mafiotism introdus de Nicușor Constantinescu și Mazăre în Constanța, nici nu va fi posibil să li se demonstreze toate fraudele. Le va fi suficientă una demonstrată și asta e viața', a spus șeful statului.

Tag-uri: DNA, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ