Băsescu: Șefii de consilii județene din Harghita și Covasna, la fel ca Adrian Duicu

| 14 apr, 2014

Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, că preşedinţii consiliilor judeţene din Covasna şi Harghita nu sunt diferiţi faţă de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, sau de cel de la Mehedinţi, Adrian Duicu.

Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, că preşedinţii consiliilor judeţene din Covasna şi Harghita nu sunt diferiţi faţă de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, sau de cel de la Mehedinţi, Adrian Duicu, ambii cercetaţi de procurorii anticorupţie.

„Nu cumva să credeţi că preşedinţii de consilii judeţene din Harghita şi Covasna sunt altfel decât Nicuşor sau Duicu. Nu, nu. La fel gândesc şi ei, la fel îi ţin pe primari subordonaţi, dependenţi de banul lor. La fel se comportă ca şi românii. Suntem români şi unii şi alţii. Suntem cetăţeni români”, a spus Băsescu la Realitatea TV, citat de Agerpres.

Referindu-se la proiectul pentru autonomia ţinutului secuiesc, şeful statului a declarat că acesta este neconstituţional şi 'de nediscutat'.

„E neconstituţional. E de nediscutat chiar dacă acum au vânt în pânze cu autonomismul ăsta pe criterii etnice, cu votul din Consiliul Europei. România este definită ca stat unitar şi oricine vrea să creeze autonomie teritorială se va lovi de Constituţie şi de statul român. Eu sper să înţelegem că nevoia de autonomie este valabilă pentru toţi. Vedem însă că suntem la momentul la care trebuie să facem un pas înapoi, pentru că s-a confundat autonomia cu moşia proprie şi atunci nu mai poţi împinge lucrurile înainte în afara unei regionalizări în care să pui autonomia regională pe alte baze decât cele pe care se derulează autonomia acum, când am făcut din judeţe nişte feude”, a spus Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ