Blaga: Măcar în Săptămâna Mare domnul preşedinte Băsescu ar trebui să nu mai spună neadevăruri

| 14 apr, 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a răspuns, luni, criticilor care i-au fost aduse de şeful statului, arătând că "măcar în Săptămâna Mare domnul preşedinte ar trebui să nu mai spună neadevăruri" şi a precizat vicepreşedinţii PDL nu au fost nici în PCR şi nici în FSN, însă Traian Băsescu a fost.

Întrebat cum răspunde criticilor la adresa sa aduse de preşedintele Traian Băsescu care spunea despre liderul PDL că a impus în partid linia FSN şi că PDL nu are capacitatea de regenerare, Blaga a spus că între partidul pe care el îl conduce acum şi PMP este "o deosebire clară, aşa cum este între Monica Macovei şi Stolojan, pe de o parte, şi, de cealaltă parte, cele două Elene, Udrea şi Băsescu".

Blaga a afirmat că măcar în Săptămâna Mare ar trebui ca Băsescu să nu mai spună neadevăruri.

"Măcar în Săptămâna Mare domnul preşedinte ar trebui să nu mai spună neadevăruri. Am înţeles că încă este supărat că doamna Udrea a pierdut la Convenţie, dar a făcut partid. Înţeleg că sprijină partidul doamnei Udrea, probabil că ne aşteptăm să şi participe la lansările de candidaţi ai PMP, pentru că nu prea se bucură de succes în ţară în rândul domniilor lor", a spus Blaga, luni dimineaţă, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că BPN al PDL este "extrem de tânăr", arătând că toţi vicepreşedinţii PDL nu au fost nici membri ai Partidului Comunist, nici ai FSN, pe când Traian Băsescu "a fost".

"În primul rând, nu este deloc adevărat nici că au fost mesaje de un anumit tip de sprijinire a primarilor cu probleme în timpul campaniei interne (din PDL - n.r.), iar pe de altă parte BPN actual este extrem de tânăr, vicepreşedinţii nu au fost nici membri ai Partidului Comunist, nici ai FSN-ului, pe când domnia sa a fost şi a spus-o chiar într-o reuniune la ultima întâlnire, de fapt din 2004, cu domnul Năstase: «Ce mare păcat că românii trebuie să aleagă între doi comunişti» şi avea dreptate. A spus-o dânsul, nu o spun eu", a adăugat Blaga.

El a arătat că există deosebire între PDL şi PMP: "De fapt este o deosebire clară între PDL de acum şi PMP şi este deosebirea, o descriu plastic, între Monica Macovei (...) şi Stolojan şi de cealalată parte cele două Elene, Udrea şi Băsescu".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că, pentru el, "PDL este un proiect închis", susţinând că acest partid nu mai are capacitatea de regenerare internă, este dominat de aripa FSN şi exponentul acestui filon este Vasile Blaga. "În interiorul PDL a prins filonul fesenist pe care l-am ştiut întotdeauna. Vasile Blaga este exponentul acestui filon, ei sunt oamenii care au plecat din FSN şi acum gândesc la fel. De asta, pentru mine, PDL este un proiect închis şi cred că cea mai bună şansă ar fi cu partide noi", a afirmat Băsescu.

El a mai arătat că şansa este legată de partide noi şi cu oameni din generaţia de 40 de ani, cum ar fi Mihai Răzvan Ungureanu şi Elena Udrea. "Cătălin Predoiu este, din păcate, ca şi Monica Macovei, dintr-un partid care nu mai are viitor. PDL este un partid închis care nu reuşeşte să se automodeleze nici în opoziţie. PDL nu mai are capacitatea de regenerare internă şi a început să fie dominat, după ce a fost îndepărtat şi Emil Boc, să fie dominat de aripa FSN a PDL, care a existat întotdeauna", a mai spus şeful statului.

El a mai arătat că Vasile Blaga a îndepărtat toţi oamenii care au susţinut moţiunea Macovei şi moţiunea Udrea. "Monica Macovei a făcut frumos, au acceptat-o, dar toţi oamenii de pe moţiunea Macovei au fost îndepărtaţi din PDL", a mai spus Băsescu. În opinia lui Băsescu, toate partidele din România cu rădăcini în anii '90 şi-au epuizat capacitatea de a face bine şi generaţia de 40 de ani are şansă. "Nu să vii cu Blaga, cu fesenismul biruitor", a adăugat Băsescu. Traian Băsescu a arătat că, după ce a închis proiectul PDL, susţine PMP. "Sondajele arată la 10% PMP, poate va creşte la 12-13%", a apreciat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ