Dreapta răstignită între urna funerară a lui Antonescu, bâlbele Elenei Băsescu și fiorii Elenei Udrea

| 14 apr, 2014

Trebuie să admitem că așa sfârșit de săptămână electorală, bogat în picaresc, mai rar.

După ce s-a afișat la Timișoara cu ceea ce el consideră o cupă a eurocampionilor, în timp ce toți ceilalți văd doar urna funerară pregătită pentru PNL, Crin Antonescu a ieșit la atac împotriva lui Victor Ponta. Nu oricum, ci cu noua vehemență discursivă, copiată de data asta nu de la Băsescu ci de la Corneliu Vadim Tudor.

Prea puțin contează că sunt amenințări ilogice și fără susținere - „Eu l-am adus la putere, eu îl dau jos!” - pe lângă jenantul atac la mama primului-ministru, de la Piatra Neamț, important este că liderul PNL ajuns la Timișoara reușit să ne surprindă cu ceva nou. Fără să-i luăm prea tare la analizat discursul, am remarcat din prima că Antonescu a realizat că nu poate susține pe termen lung tipul de discurs de la Piatra Neamț, în care plictisit pesemne de doctrina liberală și unificare de dreapta, începuse să-i ia social-democrația de la gură fostului coleg de alianță, Victor Ponta. Acum o săptămână, liderul PNL plângea de mila familiilor nevoiașe din România, un efort de cabotinism ieșit din comun din partea apărătorului cotei unice, cel care s-a pus de-a curmezișul tuturor măsurilor de protecție socială inițiate până în prezent de social-democratul Ponta.

Elenele lui Băsescu au comis și ele discursuri electorale. Cea mică și-a scos port-fardul cu bâlbe la Sibiu, unde a confundat PMP cu PDL, în discurs. “Lista Partidului Democrat Liberal este o listă valoroasă, pe lista noastră se regăseşte un tânăr de aceeaşi vârstă cu mine, este vorba de Siegfried Mureşan, şi mă bucur că am avut posibilitatea să dau o şansă unui tânăr să se afirme în politică, pentru că şi mie mi s-a dat la un moment dat o şansă şi era de datoria mea să promovez mai departe pe cineva”, a spus Elena Băsescu, moment în care, undeva în teritoriu, Vasile Blaga a început să sughită. EBA a fost nevoită să admită jenată că îi este “puţin greu” şi îi va mai lua timp până se va obişnui. Probabil că aceste erori vor dispărea, credem noi, după 25 mai.

Elena Udrea, în schimb, a executat confuzia intenționat, la Tg. Mureș, unde l-a numit pe Victor Ponta ”al doilea Mazăre”, dând astfel de înțeles că una din fanteziile sale secrete obsesive la adresa primului-ministru comportă și cătușe. Blonda a mai declarat că ”îl poate învinge oricând” pe Victor Ponta, după care s-a contrazis nonșalant, amintind de fiorii care o cuprind ”că Ponta ar putea veni la Cotroceni”. Numitorul comun al dreptei dezbinate, în mod clar, rămâne acest detaliu jenant, al discursurilor politice hilare, scrise pe genunchi și fără o minimă consiliere politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ