EBa pricepe greu

| 14 apr, 2014

Elena Băsescu a încurcat PDL cu PMP în discursul de la lansarea candidaţilor PMP pentru europarlamentare, sâmbătă la Sibiu. "Îmi este puțin greu. Zic PDL în loc de Mișcarea Populară și cred că o să-mi mai ia puțin până mă obișnuiesc", a explicat fiica cea mică a președintelui.

Vă rog, fiți înțelegători! Îi este “puțin greu” și ei să țină minte și laudele pentru candidații proprii, și bobârnacele către Stolojan, Turcan și foștii aliați, dar și cum se cheamă toate partidele astea. Era mult mai simplu ca fotomodel, nu trebuia să îți încarci memoria cu toate prostioarele astea. Stângul, dreptul, stângul, dreptul, zâmbet, piruetă și înapoi. Dar o să se obișnuiască, “o să-i mai ia puțin”, aveți nițel răbdare!

Toți aplaudacii băsiști nu mai încetau să arunce cu petale în calea EBei, atunci când aceasta anunța că nu mai candidează și anul acesta pentru Parlamentul European. Cât a crescut, câte a mai învățat în acest mandat! Vedeți, nu mai e doar fata lui tata, ca la început: a devenit om politic în toată firea, stă pe propriile picioare!

Ce anume a învățat Elena Băsescu din concediul de cinci ani la Bruxelles? Acest personaj, comic în tragismul ei și dezastruos în ridicolul de care nici nu pare conștientă, s-a făcut remarcată în Parlamentul European prin momentele în care trebuia să îi fie tăiat microfonul, pentru că vorbea aiurea în comisia greșită și nici nu pricepea când i se zicea că a greșit sala. Cu pronunția încă se chinuie, chiar și atunci când citește de pe o foaie un text în română. Nu știm să fi învățat vreo limbă străină, dar la cât de greu îi este să lege o frază coerentă, din care să se înțeleagă ceva, la ce bun? Și la ce bun întreg mandatul de “independent” al actualei doamne Băsescu? A reprezentat ea cu cinste România la Bruxelles? Este măcar Traian Băsescu mândru de activitatea ei? Greu de crezut...

Când Raluca Turcan i-a transmis că i-a fost desființat cabinetul de europarlamentar de la Sibiu, EBa a ridicat din umeri și a spus că nu știe dacă mai are cabinet în oraş, dar că plăteşte în continuare salariile asistenţilor. Ați văzut vreodată un om politic mai absent, mai dezinteresat de viața politică și inclusiv de propria activitate, mai chinuit cu fiecare apariție publică? Se vede cu ochiul liber că Elena Băsescu nu își dorește să facă politică. “Îi este puțin greu”, “îi mai ia puțin”, dar se obișnuiește ea să țină minte că PDL e PDL, iar PMP e PMP.

Cea mai mare mizerie vehiculată de portocaliii vechi și noi în legătura cu EBa este că aceasta nu trebuie criticată, pentru că este o doamnă, o tânără mămică și pentru că nu e frumos să te iei de copiii și familia președintelui. Dar Elena Băsescu este o persoană publică, un demnitar al statului român încă, chipurile chiar din inițiativa ei, dar, în realitate, probabil la insistențele președintelui. Nu ar fi avut nimeni ce să îi reproșeze fiicei președintelui dacă rămânea în fashion, dar atunci când alegi să reprezinți România, și o faci din bâlbă în gafă chiar și după cinci ani de mandat, nu poți să te aștepți să te mai menajeze cineva. Nu putem decât să sperăm că își va da seama și doamna Elena Băsescu că nu are nicio legătură cu fenomenul politic și să se întoarcă în modelling, pe coperțile revistelor sau în filmele mute, unde să se mai facă și să nu NE mai facă de râs.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ