Predoiu: Ponta să spună unde se afla când Duicu făcea 'trafic de influenţă' la Guvern

| 17 apr, 2014

Democrat-liberalii îi vor cere premierului Victor Ponta, printr-o interpelare parlamentară, să explice unde se afla în momentul în care preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, 'făcea trafic de influenţă' din cabinetul său, acuzaţie pentru care este cercetat în prezent de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

'Anunţ faptul că, după Paşte, PDL va formula o interpelare la adresa prim-ministrului cu privire la cazul Duicu. Dorim ca în mod clar domnul prim-ministru să ne spună unde se afla, fizic, în momentul în care domnul Duicu făcea trafic de influenţă din cabinetul domniei sale sau de la uşa cabinetului domniei sale. Se afla în cabinet, se afla lângă domnul Duicu, se afla în buncăr, se afla în avionul F16 în care s-a suit ca să vadă dacă se vede corupţia din România şi de la nivelul zborului unui supersonic? Nu e nevoie, domnule Ponta, corupţia pesedistă se vede şi din satelit', a declarat joi, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

Întrebat despre intenţia liberalilor, exprimată de Crin Antonescu, de a cere o comisie de anchetă în cazul Duicu, Cătălin Predoiu a spus că PDL ar susţine un astfel de demers.

'Am spus că noi sprijinim orice demers politic ce tinde să oprească abuzurile Guvernului Ponta sau să tragă la răspundere politică sau juridică, mai departe, de către justiţie, actele Guvernului Ponta. Deci, nu respingem de principiu un astfel de demers. Însă, la fel, vin şi spun că este destul de amuzant să-l vezi pe domnul Antonescu vorbind de astfel de lucruri precum statul de drept şi justiţie. E un început bun, sperăm ca dânsul să continue pe această cale până când va începe să şi creadă. E greu de crezut că un om care s-a reconvertit de la antijustiţie la projustiţie crede peste noapte în valorile pe care le-a subminat ani de zile', a mai declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Predoiu nu a dorit să comenteze demersul parlamentarilor care au depus la Parchet o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, însă a apreciat că este un caz 'montat mediatic de către PSD pentru a abate atenţia de la cazul Duicu'.

'Preocupările, în ceea ce mă priveşte şi în ceea ce priveşte PDL, în acest moment, sunt legate de gravitatea situaţiei din vecinătatea estică, de corupţia care a pătruns până-n Guvernul României, până-n cabinetul premierului. Şi de faptul că toate aceste dezertări pe care domnul Ponta le face de la atribuţiile sale lasă nerezolvate problemele adevărate ale României care ţin de locuri de muncă, ţin de investiţii, ţin de credibilitatea ţării', a adăugat prim-vicepreşedintele PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ