Îşi îndreaptă justiţia ochii vigilenţi şi către liderii controversaţi ai PMP?

| 09 apr, 2014

Corpul de Control al primului ministru a sesizat acum aproape doi ani procuratura, dar, până în prezent, nu s-a găsit niciun procuror suficient de curajos încăt să instrumenteze nişte dosare pline de probe concludente.

În ultimele zile, atenţia opiniei publice a fost îndreptată aproape în totalitate asupra presupuselor cazuri de corupţie cercetate cu atât aplomb de procurori de la DNA în Mehedinţi şi la Constanţa. Aşa cum era normal, o anumită parte a mass-mediei a încercat să profite de acest moment pentru a întărâta opinia publică împotriva actualei puteri. Alături de jurnaliştii fideli Cotroceniului se găsesc şi o parte a politicienilor din opoziţie care acum au văzut ocazia de a ataca actuala putere, uitând de propriile lor afaceri oneroase de pe vremea când se aflau la guvernare.

Desigur, cel mai bun exemplu rămâne Elena Udrea, care ieri critica pe Facebook modul în care premierul a fost primit la bilanţul MAI, calificându-l pe premier ca fiind "un tip care pune mult preţ pe aparenţe, pe impresii, nu pe conţinut". Această declaraţie pare cel puţin ironică din partea ministresei în faţa căreia, în urmă cu câţiva ani, toţi liderii PDL îşi prezentau omagiile. Pe vremea aceea, Udrea conducea Ministerul Dezvotării Regionale şi Turismului, instituţie mamut creată special pentru ca fosta doamnă Cocoş să direcţioneaze bani europeni înspre clientela de partid a PDL. De prestaţia doamnei Udrea la MDRT se leagă afaceri precum Gala Bute, brand-ul turistic al României, câteva telegondole sau terenurile de fotbal construite în pantă. În legătură cu toate aceste fapte, Corpul de Control al primului ministru a sesizat acum aproape doi ani procuratura, dar, până în prezent, nu s-a găsit niciun procuror suficient de curajos încăt să instrumenteze nişte dosare pline de probe concludente.

Un alt caz special este cel al lui Florin Popescu, deputatul care la finalul lunii februarie a trecut de la PDL la PMP alături de 22 de primari din Dâmboviţa. Pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean, firma controlată de tatăl lui Popescu şi din acţionariatul căreia cei doi se retrăseseră oficial în 2008 era abonată la lucrările publice din Dâmboviţa, profitul obţinut măsurându-se în milioane de euro. Şi împotriva acestuia există sesizări la DNA, dar până în prezent niciun dosar nu a fost deschis pe numele său. În schimb, deputatul PMP a început să fie o prezenţă constantă la B1 TV, unde se elijează într-un mare luptător împotriva corupţiei.

De fapt, B1 TV este cel mai vocal post de televiziune atunci când vine vorba de prezentarea anchetelor de corupţie desfăşurate de cei de la DNA împotriva politicienilor din PSD, moderatori precum Robert Turcescu sau Andrei Bădin lăudând în fiecarea seară prestaţia procurorilor. În realitate, pentru cei care ştiu despre ce este vorba în propoziţie, Andrei Bădin era într-o vreme cel mai apropoat om de presă de Adrian Duicu. Acum, reprofilat într-un băsist pur-sânge, Bădin se laudă că a reuşit să atragă în emisiunile sale atenţia asupra presupuselor afaceri ale preşedintelui Consiliului Judeţean de la Mehedinţi.

Desigur, exemplele de mai sus sunt doar o parte a sistemului clientelar construit de anumiţi politicieni aflaţi în opoziţie şi care acum au ieşit la atac de parcă ei ar fi curaţi ca lacrima. În schimb, ei reprezintă exponenţii unui regim care au instaurat un regim mafiot, în care banii erau sifonaţi înspre liderii locali în schimbul voturilor. Deşi acest regim a fost înlăturat prin voinţa exprimată democratic de alegători, influenţa pe care o manifesta asupra procurorilor s-a păstrat, ea fiind acum folosită împotriva reprezentanţilor actualei puteri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ