Cazul Diaconu - o revolutie a "bunului-simt" cu adevarat

| 09 apr, 2014

Cateva adevaruri nespuse despre victoria simbolica a lui Mircea Diaconu in urma deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti:

1. Mircea Diaconu, un om de un bun-simt extraordinar, care impresioneaza prin decenta si candoare, dincolo de toate calitatile sale profesionale, primeste un semnal pozitiv extraordinar, care se poate transforma intr-un forcing electoral de exceptie. Diaconu invinge sistemul si o face intr-un mod incredibil de onest - cuminte, de jos, fara jocuri, fara smenuri, fara culise. Mai mult decat discursul fostului candidat prezidential Crin Antonescu, in 2009, Mircea Diaconu chiar incarneaza "revolutia bunului-simt" in prezent.

2. Verdictul da un sah major PNL, partidul care a decis sa uite de propriile principii si sa mearga pe linia de interpretare pe care a inspirat-o Traian Basescu, atunci cand i-a blocat candidatura lui Mircea Diaconu. Chiar Crin Antonescu s-a delimitat absurd de celebrul actor, dand o dovada atat de lipsa de respect fata de acest om, cat si de lipsa de inteligenta politica. Fostii parteneri din USL, liderii social-democrati, sunt singurii care i-au dat mesaje de incurajare. Preluand total discursul prietenilor lui Basescu, liberalii, precum si Crin Antonescu personal, au aratat ca tradarea proiectului USL este desavarsita.

3. In alegeri, Diaconu poate fi un cui in talpa PNL si a lui Crin Antonescu, mai cu seama pentru ca el va lua in mod special voturi din acea zona. Si, in loc sa actioneze ca locomotiva electorala pentru PNL, Diaconu va actiona ca frana pentru acest partid, contribuind indirect la erodarea si mai accentuata a acestuia.

4. Mai mult ca orice, decizia Curtii de Apel ne arata ca nu exista o singura dogma cu privire la justitie. Pana acum, exista un singur cor, un singur grup de "traducatori" ai justitiei din Romania, care pretindeau un monopol legitim pe aceasta zona - este vorba de apropiatii regimului Basescu, cei care au fost artizanii "maretelor reforme" gestionate de fostul ministru Monica Macovei, dar nu numai. Ei, prin publicatiile in care scriu, prin editorialele pe care le semneaza, prin declaratiile pe care si le asuma - transmiteau ca exista o singura cale de interpretare a legii, a lor. Iata ca o alta explicatie a legii, asumata cu mult curaj de un om din afara sistemului, chiar impotriva sistemului, are castig de cauza. Poate parea un moment mic, o cauza aparent nesemnificativa, dar ea inseamna enorm - este dovada ca nu exista monopol pe interpretarea legii intr-o singura zona. Prin urmare, efectele pot fi extrem de importante in ceea ce priveste perceptia justitiei in Romania.

5. Mircea Diaconu poate deveni un lider politic important al unei Romanii viitoare, daca va continua pe acelasi drum al onestitatii, sinceritatii si simplitatii. Este un om care a castigat un prim razboi cu un regim pervers, fara sa aiba drept aliat decat un principiu. Un astfel de om poate deveni important, pentru ca romanii au nevoie de astfel de simboluri de succes.

Sunt extrem de incantat ca, intr-o tara in care prea multe lucruri par predefinite, exista si un astfel de moment. Mult succes in alegeri, Mircea Diaconu!

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 apr, 2014
fLORIN
Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana!
http://www.youtube.com/watch?v=0vVpsJnbq3A
10 apr, 2014
Ioan CEPALIGA
EXCELENTA
Stimate domnule analist politic, director executiv al Fundatiei Multimedia pentru democratie locala, Dan Sultănescu ati surprins extraordinar de bine situatia. Felicitari si fiti alaturi de cei 7,4 milioane de cetateni ce asteapta inca dreptatea pana la capat ! Doamne ajuta !
10 apr, 2014
goPontaNemaPresident
esti dus cu mintea rau spre banii pe care ii primesti de la clientul Ponta:
1.nimeni nu a discutat despre bunul simt(indoielnic la oricine)
2.Nu Basescu i-a blocat candidatura,nu linia conteaza ci ceea ce decide partidul(la liste) si apoi justitia
3.activistii PNL,cati sunt,nu vor vota decat ce este sub sigla PNL
4.justitia nu lucreaza cu dogme,ci cu legi...judecatorul decide
5.cand PSD-ul are Parlamentul,Guvernul,judetele etc sa afirmi ca regimul este pervers,este singurul lucru cu care as putea fi de acord
da,sunteti perversi,cu scuza la tine ca banii nu au miros..dar nu prea tine..
10 apr, 2014
ION POPESCU
MIRCEA DIACONU
De ce nu-l intrebati pe maestrul Diaconu ce facea, impreuna cu Doamna sa, viitoarea regizoare, in Decembrie 89?
10 apr, 2014
enervantul
Rezervorul de imbecili ai probăshitului si Pdl-ului (care mai scriu pe aici ) pare inepuizabil..M-ati inebunit cu asemenea aberatii..mai probashiti voi chiar sunteti pr.os.t i rau de tot..cred ca nu am vazut altii ca voi asa inculti cu o "vasta"cultură..am impresia că voi Pdl-istii sunteţi "un monument de modestie"..mai probashitilor voi sunteti dusi rău, daca vă spune Băsescu să vă dati cu capu' de pereti aveti toţi a doua zi capetele sparte.. Pdl-istii au primit ordin să atace pe oricine nu pupă un fund portocaliu-maro. Şi aceasta este nenorocirea acestei tari, manelizarea şi ot.-vizarea a atins cote nebănuite, să nu mai pomensc de mârlănie, mojicie, minciuna, înjurături,diversiune,băutul cu sticla la gura, toate acestea sunt valorile vaporeanului .Ce ne facem dumnezeu stie, nu observati ce este pe forum te cruceşti câţi imbecili portocalii-maro, manelisti, mârlani toti susţinători betivanului- cu aştia trebuie să lupte acest popor; educatia şi scoala se prinde greu de aceşti mârlani şi dobitoci
09 apr, 2014
GOGU
FELICITARI
FELICITARI MAESTRE, UN IVINGATOR IMPOTRIVA UNUI SISTEM CU BASEALA IN SUFLET.
ACUM TREBUIE SA VA INDREPTATI IMPOTRIVA ACESTUI SISTEM MONSTRU CARE VA TERFELIT IMAGINEA CA SI UNUI INTERLOP, SI SA LE SOLICITATI DAUNE MORALE DE CEL PUTIN UN MILION EUR PE CARE SA LE DONATI BATRANILOR NEAJUTORATI.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ