Geoană: Nu Traian Băsescu decide candidatul PSD la prezidenţiale, ci structurile democratice ale partidului

| 14 apr, 2014

Senatorul PSD Mircea Geoană afirmă, într-o postare pe Facebook, că nu Traian Băsescu este cel care decide candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ci 'structurile democratice' ale acestui partid.

'Traian Băsescu spune că aş fi cel mai bun candidat al PSD pentru funcţia de preşedinte al României. Toată lumea ştie ce au păţit cei care s-au bucurat atunci când au primit în dar Calul Troian. Iar atunci când Calul Troian vine de la Traian, ştii exact la ce să te aştepţi. Asta cu atât mai mult cu cât un asemenea dar vine de la un om care spune, culmea, că el a fost furat la alegerile din 2009, în condiţiile în care o ţară întreagă ştie că Traian Băsescu a pierdut alegerile din România', notează Geoană.

El apreciază că cetăţenii au nevoie de un preşedinte care să readucă echilibru şi siguranţă şi 'să repare toate nedreptăţile provocate de ultimii 25 de ani de democraţie imperfectă şi economie a generaţiilor de sacrificiu'.

'Actualul preşedinte crede că va mai juca un rol în alegerea viitorului preşedinte. Este o aroganţă şi o sfidare la adresa milioanelor de cetăţeni români pentru ca ei sunt cei care îl vor alege pe şeful statului, nu Traian Băsescu. Cei peste 5,2 milioane de români care m-au votat în 2009 au ales un altfel de preşedinte. Un preşedinte care vine cu un proiect de ţară', susţine Mircea Geoană.

În opinia sa, securitatea naţională, în sensul cel mai larg, poate fi garantată de un preşedinte cu certe valori pro-occidentale, iar această securitate naţională înseamnă, potrivit senatorului social democrat, 'valorificarea maximală' a statutului de membru NATO şi UE al României.

'Securitatea naţională (...) înseamnă securitate energetică pentru a reindustrializa România, soluţia pentru a genera locuri de muncă bine plătite. Înseamnă şi securitate alimentară pentru a ne hrăni sănătos din pământul nostru. Şi mai înseamnă integritate deplină a oamenilor politici prin susţinerea energică a luptei împotriva corupţiei şi a cauzelor acesteia Şi a unei justiţii independente şi deplin depolitizate. Nu în ultimul rând, o Românie sigură şi puternică înseamnă reunificarea românilor în Uniunea Europeană, la 100 de ani de la Marea Unire din 1918', arată Geoană.

Potrivit acestuia, al doilea mare obiectiv al viitorului preşedinte ar fi 'repararea nedreptăţilor profunde care distrug societatea (...) de 25 de ani'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ