Geoană: Când Calul Troian vine de la Traian, ştii exact la ce să te aştepţi

| 14 apr, 2014

Senatorul PSD Mircea Geoană afirmă că structurile ale PSD decid candidatul PSD la prezidenţiale, nu actualul şef al statului, el menţionând: "Toată lumea ştie ce au păţit cei care s-au bucurat când au primit în dar Calul Troian. Iar când Calul Troian vine de la Traian, ştii la ce să te aştepţi".

"Traian Băsescu spune că aş fi cel mai bun candidat al PSD pentru funcţia de preşedinte al României. Toată lumea ştie ce au păţit cei care s-au bucurat atunci când au primit în dar Calul Troian. Iar atunci când Calul Troian vine de la Traian, ştii exact la ce să te aştepţi. Asta cu atât mai mult cu cât un asemenea dar vine de la un om care spune, culmea, că el a fost furat la alegerile din 2009, în condiţiile în care o ţară întreagă ştie că Traian Băsescu a pierdut alegerile din România", scrie Geoană, pe Facebook.

Fostul preşedinte al PSD afirmă că nu Traian Băsescu decide candidatul PSD, ci structurile democratice ale partidului. "Actualul preşedinte crede că va mai juca un rol în alegerea viitorului preşedinte. Este o aroganţă şi o sfidare la adresa milioanelor de cetăţeni români pentru că ei sunt cei care îl vor alege pe şeful statului, nu Traian Băsescu. Cei peste 5,2 milioane de români care m-au votat în 2009 au ales un altfel de preşedinte. Un preşedinte care vine cu un proiect de ţară", declară Geoană.

El menţionează că românii au nevoie în următorii 5 ani, în următorii 10 ani de un preşedinte care să aducă echilibrul şi siguranţa în vieţile lor şi să repare toate nedreptăţile provocate de ultimii 25 de ani de democraţie imperfectă şi economie a generaţiilor de sacrificiu.

"Securitatea naţională, în sensul cel mai larg, poate fi garantată de un preşedinte cu certe valori pro-occidentale. Securitatea naţională înseamnă valorificarea maximală a statutului nostru de membru NATO şi UE, organizaţii puternice care ne apără în faţa agresiunilor Rusiei. Înseamnă securitate energetică pentru a reindustrializa România, soluţia pentru a genera locuri de muncă bine plătite. Înseamnă şi securitate alimentară pentru a ne hrăni sănătos din pământul nostru. Şi mai înseamnă integritate deplină a oamenilor politici prin susţinerea energică a luptei împotriva corupţiei şi a cauzelor acesteia şi a unei justiţii independente şi deplin depolitizate. Nu în ultimul rând, o Românie sigură şi puternică înseamnă reunificarea românilor în Uniunea Europeană, la 100 de ani de la Marea Unire din 1918", se mai arată în mesajul lui Geoană.

Potrivit acestuia, al doilea mare obiectiv al viitorului preşedinte constă în repararea nedreptăţilor profunde care distrug societatea noastră de 25 de ani. "Nedreptăţile care îi fac pe săraci mai săraci, îi împiedică să se hrănească bine, să se îmbrace, să se trateze să-şi educe copii, nedreptăţile care îi împiedică să o ducă mai bine. Trebuie să reparăm nedreptăţile care îi fac pe unii mai egali decât alţii în faţa legii. Nedreptăţile care îi apasă pe oamenii de afaceri cinstiţi care muncesc cu greu şi îi avanajează pe speculanţii tranziţiei, pe profitorii care s-au îmbogăţit uşor atunci când majoritatea românilor au sărăcit", scrie Geoană.

Liderul PSD declară că misiunea viitorului preşedinte este o Românie solidară, încrezătoare şi dreaptă în care să te simţi în siguranţă şi în care generaţiile tinere să vrea să trăiască pentru a se împlini şi a susţine generaţiile vârstnice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ