PMP – un marş împotriva cetăţenilor

| 07 iul, 2014

După ce în iulie 2012, 7,4 milioane de români au votat în favoarea demisiei lui Traian Băsescu, este cel puţin sfidător ca acoliţii şefului statului să organizeze un marş prin care îl transformă pe şeful statului în victimă. În realitate, adevăratele victime sunt cetăţenii care acum doi ani au crezut că pot trăi într-o Românie mai bună.

Sâmbătă, Elena Udrea şi câteva simpatizante ale PMP au ieşit la mişcare în aer liber în Parcul Herăstrău. Echipată în colanţi, şefa popularilor executa mişcări de fitness, într-o încercare nereuşită de a mai acapara ceva capital electoral. Fuga după popularitate nu este deloc întâmplătoare, dacă ţinem cont că tot mai multe voci de pe scena politică acreditează varianta unei candidaturi a Elenei Udrea la prezidenţiale, deşi PMP a ieşit deja la înaintare cu Cristian Diaconescu.

Citeşte şi:  Udrea își continuă campania prezidențială în colanți și cu atacuri la MRU


Nici nu s-a încheiat bine mişcarea PMP-iştilor că, duminică, aceeaşi formaţiune a organizat un marş în Capitală, eveniment ce a marcat doi ani de la suspendarea preşedintelui Băsescu. "Am organizat un marş să comemorăm doi ani de la suspendarea a doua a preşedintelui Traian Băsescu. Ne bucurăm că foarte mulţi oameni, peste trei mii, au venit la acest marş şi este semnul că suntem mulţi care nu vrem să uităm şi nu vrem să se repete ce s-a întâmplat în vara lui 2012", a declarat Elena Udrea, la finalul manifestării.

În ciuda cifrelor avansate de către organizatori – pe unele surse se vorbea despre 3.000 de participanţi – prezenţa a fost, în realitate, mult mai redusă, manifestaţia fiind onorată de câteva sute de oameni, şi aceştia epuizaţi de toropeala de afară.

Momentul în sine este unul ridicol. După ce în iulie 2012, 7,4 milioane de români au votat în favoarea demisiei lui Traian Băsescu, este cel puţin sfidător ca acoliţii şefului statului să organizeze un marş prin care îl transformă pe şeful statului în victimă. În realitate, adevăratele victime sunt cetăţenii care acum doi ani au crezut că pot trăi într-o Românie mai bună.

Votul lor masiv în favoarea demiterii lui Traian Băsescu a fost însă invalidat de Curtea Constituţională, în condiţiile în care nu s-a îndeplinit pragul de prezenţă de 50%+1 din numărul celor prezenţi pe listele electorale.

Un alt aspect care delegitimează marşul PMP este legat de numele celor care s-au aflat în prima linie a evenimentului. Personaje precum Elena Udrea, Gelu Vişan, Cristian Preda sau Cristian Petrescu sunt departe de a fi nume noi şi, prin urmare, nu pot fi nicidecum alternative viabile pe scena politică. În fond, sunt aceleaşi nume vechi, personaje politice reşapate şi încolonate la semnalul Cotroceniului pentru a servi cauzele lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Marş PMP la 2 ani de la suspendarea lui BĂSESCU: "Jos Ponta", "Mai bine băsişti decât şantajişti"

Evenimentul organizat de PMP în capitală dovedeşte însă cu prisosinţă că partidul lui Traian Băsescu nu a învăţat nimic din greşelile trecutului. PMP-ul nu are brumă de popularitate, cu excepţia particulei din titulatura partidului. Dovada cea mai clară în ascest sens o oferă însăşi rezultatele obţinute de PMP în alegerile pentru Parlamentul European de la finalul lunii mai.

Deşi formaţiunea spera la un scor de chiar 15%, partidul cuplului politic Băsescu-Udrea a reuşit să atragă numai 6% din opţiunile electoratului, primind o palmă dură. Iar dacă retorica sfidătoare la adres românilor va fi în continuare politică de partid în cadrul PMP, atunci formaţiunea este condamnată să dispară de pe scena politică, în acelaşi timp cu Traian Băsescu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 iul, 2014
Tiorel Vonta
Eterna poveste
Cand o sa va saturati sa aduceti in discutie cele 7,4 milioane?
Legea e una, iar daca la acel referendum votau DA un numar de 9151957 si nu 915958 (dupa datele AEC), cum spune legea, acel referendum era invalidat.
Nu ne spuneti ce se mai aude de aplicarea altui referendum, de data aceasta valabil, privitor la numarul de milogi din Parlament.
08 iul, 2014
Dac Sultanescu
tot timpul ne raportam la cei 7,5 milioane ...cu morti cu tot
ps:ce inseamna lege?
ce inseamna invalidare?
ce inseamna AEC?
07 iul, 2014
Sergiu Nistor
+Indiferent de ce spui matale.tovarase jurnalist,eu socot ca a fost tentativa de lovitura de stat;sa-ti dau un exemplu de lovitura de stat ,data de parlament,reusita de data asta:cea din 1649,in Anglia.Dar asta nu e parlament,pesedeii si satelitii,asculta orbeste de Ponta ,un analfabet politic si un semidoct ,in general
08 iul, 2014
Nastase Patrucase
eu l-am invatat tot ce stie...
si ce nu stie,tot de la mine stie
ma jignesti si pe mine si pe el..
basistule...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ