Preda: Vălean şi Stolojan vor reprezenta delegaţia deputaţilor PPE din România

| 03 iun, 2014

Delegaţia deputaţilor PPE din România a decis să adopte o formulă de co-preşedinţie, care va fi asigurată de Adina Vălean şi Theodor Stolojan, anunţă eurodeputatul Cristian Preda.

Europarlamentarul Cristian Preda arată pe blogul personal că delegaţia PPE din România, formată din şase membri PNL, cinci PDL, doi UDMR şi doi PMP, a hotărât şi să susţină candidatura lui Marian-Jean Marinescu pentru poziţia de vicepreşedinte al grupului PPE. El precizează că alegerile vor avea loc miercuri, după ce va fi desemnat prin vot preşedintele fracţiunii populare din Parlamentul European.

Delegaţiei româneşti din PPE îi vor reveni, conform algoritmului d'Hondt, care stă la baza distribuirii tuturor responsabilităţilor din forul legislativ european, şapte sau opt funcţii în cadrul comisiilor şi al delegaţiilor parlamentare.

În prezent, deputaţii optează pentru apartenenţa la aceste structuri.

El arată că ar dori să lucreze în comisia de afaceri externe, în cadrul căreia a fost vice-coordonator în 2009-2014, şi să fie supleant în comisia de afaceri constituţionale.

Preda menţionează că în privinţa delegaţiilor a optat pentru a continua în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Maghreb, iar ca supleant pentru Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Peninsula Arabă.

Europarlamentarul indică faptul că toate aceste afilieri vor fi stabilite tot prin aplicarea algoritmului d'Hondt, pornind de la ceea ce revine fiecărui grup politic în parte, ca şi de la ponderea fiecărei delegaţii naţionale din cadrul grupului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ