O rara avis în politica românescă - Ecaterina Andronescu

| 30 mai, 2014

Europarlamentarii PSD-UNPR-PC și-au ridicat certificatele constatatoare la Biroul Electoral Central. Alianța câștigătoare a alegerilor pentru Parlamentul European a obținut un scor final de aproape 38%, revenindu-i astfel 16 mandate de europarlamentar.

Însă, ca dovadă a de maturitate politică, mandatul de deputat în PE câștigat de Ecaterina Andronescu a fost cedat de către aceasta politologului Victor Negrescu.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat că renunță la mandatul de europarlamentar în favoarea unui tânăr cu o foarte importantă expertiză pentru România. „Cred că avem obligația din orice poziție am fi să promovăm valorile pe care le are România”, a spus fostul ministru al Educației.

Mai mult, președintele PSD Victor Ponta a anunțat că Ecaterina Andronescu nu va mai prelua euromandatul, pe care l-a câștigat la alegerile din 25 mai, întrucât partidul nu se poate dispensa de ea având în vedere perioada scurtă de timp rămasă până la scrutinul prezidențial.

La rândul său, Ecaterina Andronescu a declarat că rămâne alături de Partidul Social Democrat în Senat, pentru că în acest fel este mai utilă decât dacă ar fi preluat mandatul la Bruxelles. În plus, aceasta susține că legea învățământului este un proiect foarte important, pentru care va face demersuri astfel încât să devină complet funcțională cu ajutorul expertizei Parlamentului și Guvernului.

"Eu cred că trebuie să fac ceea ce pot mai bine şi acolo unde sunt mai utilă să optez. Nu este vorba de interesul personal, că, dacă aş pune pe primul plan interesul personal, probabil că ar fi potrivit să merg în PE, dar cred că aici avem de făcut o lege a învăţământului, este un lucru foarte important şi cred că avem expertiza necesară să facem acest lucru. Pe de altă parte, intră în locul meu un tânăr şi asta mă încântă şi, ca urmare, am luat o decizie care nu este nepotrivită. Pun în balanţă ce pot să fac mai bine şi unde sunt mai utilă", a declarat Ecaterina Andronescu.

Prin faptul că și-a cedat mandatul câștigat în Parlamentul European în favoarea unui coleg mai tânăr Ecaterina Andronescu demonstrează că este o rara avis în politica românească. Acest lucru dovedește că interesul țării a fost pus mai presus de interesul personal, ceea ce merită toate cuvintele de laudă și de apreciere pentru caracterul frumos al acesteia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iun, 2014
Edmund
androneasca...
...care a determinat Microsoft sa schimbe tastele copy / paste in kati / ponta...:)
01 iun, 2014
Edmund
O imputita...
...care a determinat Microsoft sa schimbe tastele copy / paste in kati / ponta...:)
01 iun, 2014
Edmund
Una de doi bani, aceasta putoare...
... ce vreti mai mult? Ca e o plagiatoare ca si ponta? Si ca a determinat Microsoft sa schimbe copy/paste in kati/ponta? O neispravita ca mai toti profesorii de acum...:)
31 mai, 2014
Paul Snaider
Pasarica - pasaroi
Nu e nici pasare nici rara . Este o japita ce traieste ( bine ) de pe urma politicii. La cratita cucoana.
31 mai, 2014
Ixulescovici
Mai e loc de distrus
Se mai poate distruge. Nu de mult, România a luat un loc întâi la olimpiada de chimie. Nu este permis. Oamenii aceea nu vor vota pentru o găleată și un kilogram de ulei. Așa că, Abramburico, șo pă ei !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ