Cum se vor înţelege Monica Macovei şi Norica Nicolai?

| 29 mai, 2014

Parcă le şi vezi pe cele două la coafor, cu părul pe bigudiuri şi cu unghiile la înmuiat, discutând nu ştiu ce raport sau bârfindu-şi colegele din legislativul comunitar. Din tot acest peisaj lipseşte doar Elena Băsescu, care din păcate nu a mai candidat pentru realegere. În schimb, mezina liderului de la Cotroceni ar fi reprezentat cea mai bună sursă de la care cele două graţii ale PPE puteau primii cele mai valabile sfaturi.

Luni, electoratul PNL care a avut impresia că a votat cu un partid liberal, s-a trezit că în realitate pusese ştampila pe o formaţiune populară care îşi negociase deja intrarea în rândul Popularilor Europeni. De atunci, liberalii s-au alăturat PDL-ului într-un mare pol intern de dreapta şi se vorbeşte chiar despre o fuziune între cele două formaţiuni politice.

Ţinând cont de dinamica existentă între cele două partide de la ruperea USL şi până în prezent, alegerea este cât se poate de ciudată, mai ales dacă avem în vedere că cele două conduceri le vor cere anumitor politicieni care până mai ieri erau adversari înverşunaţi să facă pace şi să lucreze împreună.

Poate în niciun alt cuplu poiitic care se formează zilele acestea nu va avea atât de multe probleme în faza iniţială decât se anunţă în cazul a două eroparlamentare realese duminică şi care, dacă vrem să fim răutăcioşi, ar trebui puse să stea pe scaune adiacente în plenul PE.

Este vorba desigur despre Monica Macovei şi Norica Nicolai, ambele ocupând locuri fruntaşe în grupurile partidelor lor de la Parlamentul European. În mintea electoratului fiecărui partid, cele două şi-au construit imaginea unor veritabile amazoane, uneori confruntându-se faţă în faţă în arena plenului legislativului de la Strasbourg. Acum ele vor trebui nu doar să facă pace, ci să colaboreze ca două prietene ce au atât de multe în comun.

Parcă le şi vezi pe cele două la coafor, cu părul pe bigudiuri şi cu unghiile la înmuiat, discutând nu ştiu ce raport sau bârfindu-şi colegele din legislativul comunitar. Din tot acest peisaj lipseşte doar Elena Băsescu, care din păcate nu a mai candidat pentru realegere. În schimb, mezina liderului de la Cotroceni ar fi reprezentat cea mai bună sursă de la care cele două graţii ale PPE puteau primii cele mai valabile sfaturi legate de unde se poate face shopping la Strasbourg şi Bruxelles.

Situaţia seamănă mai degrabă cu scenariul unei comedii americane de mâna a doua de la Hollywood decât cu un comportament politic responsabil din partea unor doamne respectabile. Să înţelegem că de aici înainte Monica şi Norica îşi vor trimite pe Facebook declaraţii care conţin din plin sintagme de genul BFF. Nu aş crede, dar imaginea este cât se poate de amuzantă, dacă ea nu ar fi tregică.

În fond, este vorba despre reprezentantele unor partide care până acum câteva luni se înjurau reciproc şi se jurau că nu vor colabora niciodată. În schimb, acum ele fac parte din aceeaşi familie europeană, se vor alia pe plan intern unde se vorbeşte chiar despre o fuziune. Din acest punct de vedere, tandemul format din Norica Nicolai şi Monica Macovei reprezintă cea mai bună imagine la care poate fi redus grotescul întregii situaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ