Monica Macovei, despre o alianţă de dreapta: Trebuie să aplice CONDIŢII minimale de ETICĂ politică

| 01 iun, 2014

Monica Macovei scrie, pe blogul personal, că o nouă alianţă de dreapta trebuie "să asume public și fără dubii că anticorupția și aplicarea egală a legii pentru toți nu sunt negociabile" şi să aplice "condiții minimale de etică politică". În plus, europarlamentarul PDL spune că este necesară "susținerea unui candidat comun al dreptei pentru funcția de Președinte al României împotriva celui susținut de mafia PSD".

Monica Macovei scrie, pe blogul personal, că "o alianță de dreapta nu se poate construi decât pe baza respectului față de statul de drept, de lege si justiție, față de valorile de dreapta, și respectul față de partenerii noștri occidentali".

"Este necesară susținerea unui candidat comun al dreptei pentru funcția de Președinte al României împotriva celui susținut de mafia PSD. Candidatul comun al alianței trebuie să garanteze românilor continuarea luptei împotriva corupției, respectarea legii și a valorilor de dreapta, a mediului de afaceri și a României cinstite și muncitoare. Candidatul dreptei trebuie să fie credibil, dedicat valorilor dreptei, validat prin ceea ce deja a făcut", spune Macovei.

Europarlamentarul PDL arată că "partidele componente ale acestei alianțe trebuie să asume public și fără dubii că anticorupția și aplicarea egală a legii pentru toți nu sunt negociabile, că în economie capitalismul este soluția, că proprietatea privată este sacră, că sectorul privat trebuie stimulat, că libertatea persoanei în raport cu statul este esențială": "Corupția este "tiranie", sărăcie, faliment al statului și încalcă demnitatea oamenilor."

Macovei susţine că "PDL a apărat statul de drept și cele mai eficiente și independente instituții anticorupție, model pentru întreaga Europă: Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate", iar "această poziție trebuie susținută public și clar de orice partener de alianță și un capitol nenegociabil trebuie să fie "Lege, Anticorupție, menținerea independenței DNA și ANI, menținerea independenței Justiției"."

"O alianță de dreapta trebuie să aplice condiții minimale de etică politică. Politicienii care au fost condamnați și cei care au fost ofițeri sau colaboratori ai Securității nu pot fi membri ai Alianței. Politicienii care au decizii de incompatibilitate sau conflict de interese trebuie să se retragă până la expirarea interdicțiilor aplicate de instanțe.

Persoanele și structurile care s-au poziționat împotriva acestor principii trebuie să își asume greșelile trecute și să afirme public că nu vor abdica niciodată de la anticorupție, stat de drept și optiunea euro-atlantică a României. Orice încercare de a acționa împotriva acestor principii trebuie sancționată fără ezitare", mai spune Macovei.

Cât priveşte statutul PDL în interiorul unei Alianțe de Dreapta, Macovei consideră că partidul "trebuie să-și păstreze identitatea pentru a putea fi garantul, ca și până acum, al independenței justiției și instituțiilor anticorupție".

"PDL, pentru a fi puternic într-o alianță, trebuie să își consolideze filialele pe criterii de performanță, credibilitate și moralitate. Rezultatele obținute de PDL la alegerile europarlamentare pot fi satisfăcătoare pentru unii, având în vedere ruptura și perioada grea prin care am trecut, însă nu sunt ceea ar trebui să ne propunem ca partid. Avem organizatii județene cu scoruri peste medie, peste 16%, și organizații cu performanțe foarte bune, unele depășind 20%, care se bat de la egal la egal cu PSD, dar avem și organizații care trebuie întărite.

PDL trebuie să revină la perioada când era "partidul primarilor", cu ierarhii bazate pe performanță individuală și lideri credibili în fața electoratului", mai spune Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ