Fratele lui Mazăre, audiat la DNA: Sunt urmărit pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii

| 17 apr, 2014

Senatorul PSD Alexandru Mazăre s-a prezentat, joi, la DNA, fiind citat pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care este cercetat şi fratele acestuia, primarul Constanţei, Radu Mazăre. Mazăre a declarat, la ieşirea de la DNA, că anchetatorii l-au anunţat că este cercetat pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, precizând că până la acest moment nu are nicio interdicţie impusă de DNA, dar se aşteaptă la orice din partea anchetatorilor.

Alexandru Mazăre a spus că nu doreşte să facă alte comentarii despre acuzaţii sau piesele dosarului, în schimb a arătat că Direcţia Naţională Anticorupţie ar fi furnizat presei stenograme din dosarul fratelui său, primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Întrebat pentru ce i-au fost puşi în cont de către Elan Schwartzenberg 80.000 de euro, Alexandru Mazăre a spus că nu vrea să comenteze.

"Nu doresc să fac alte comentarii, pentru că este o procedură judiciară în curs. După cum bine ştiţi, Codul de procedură penală s-a modificat, astfel că noi ne abţinem să facem declaraţii, în schimb de la DNA apar de cele mai multe ori stenograme, ceea ce mie mi se pare cu totul anormal. Repet, refuz să mai joc rolul în această telenovelă numită telejustiţie", a mai spus Alexandru Mazăre.

Întrebat dacă, în opinia lui, Radu Mazăre ar putea fi arestat vineri de către instanţa supremă, Alexandru Mazăre a spus că este convins că fratele lui va fi lăsat în libertate.

Întrebat dacă se aşteaptă ca procurorii DNA să ceară şi arestarea sa, Alexandru Mazăre a spus că nu ştie, dar că se aşteaptă la orice din partea anchetatorilor. Senatorul a precizat că până la acest moment nu are nicio interdicţie impusă de DNA.

Întrebat dacă, în cazul în care procurorii DNA vor cere avizul pentru formularea unei propuneri de arestare pe numele său, are susţinerea colegilor săi parlamentari, Alexandru Mazăre a spus: "Nu am niciun fel de susţinere, se va aplica regulamentul, textele din Constituţie, cutumele parlamentare".

Alexandru Mazăre a reafirmat că nu poate să facă alte declaraţii la acest moment, din cauza prevederilor din noile coduri penal şi de procedură penală, care îi interzic acest lucru.

Senatorul PSD Alexandru Mazăre a fost citat să se prezinte joi la DNA, pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care este cercetat şi fratele acestuia, primarul Constanţei, Radu Mazăre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ