Ce ne spune de fapt cazul Florin Popescu. Dacă se mai îndoia cineva...

| 25 apr, 2014

După ce presa a dezvăluit în repetate rânduri implicarea deputatului Florin Popescu în mai multe dosare de corupţie, citarea Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar de mită electorală începe să facă lumină într-un caz ce poate avea implicaţii majore asupra PMP şi a lui Traian Băsescu.

Astfel, DNA l-a citat pe deputatul Florin Popescu într-un dosar de corupţie prin îi sunt aduse învinuiri privind mita electărală. Mai exact, în 2012 deputatul şi-a folosit influenţa pentru a-i cere administratorului mai multor firme din judeţul Dâmboviţa să îi furnizeze o canitate de 70 de tone pui (grill) în valoare de 400.000 de lei. Puii urmau să fie distribuiţi alegătorilor din judeţul Dâmboviţa în scop electoral în campania pentru alegerile locale din iunie 2012. De altfel, pe parcursul deţinerii funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu s-a făcut remarcat pentru deturnarea de fonduri europene şi derularea unor afaceri dubioase. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa acesta a acordat majoritatea contractelor din judeţ firmelor apropiate.

Deputatul Florin Popescu face parte dintr-o serie de foşti membri marcanţi ai PDL care s-au aflat în anturajul lui Traian Băsescu şi care ulterior s-au înscris în PMP sau Fundaţia Mişcarea Populară. Florin Popescu s-a alăturat la începutul acestui an în Fundaţia Mişcarea Populară alături de 22 de primari din Dâmboviţa şi a fost recompensat ulterior cu funcţia de secretar general al PMP.

Imaginile care îl înfăţişează pe Florin Popescu în faţa DNA reprezintă un dezastru pentru PMP. Cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa devoalează ipocrizia PMP, partid sedimentat practic pe o structură de oameni politici reşapaţi asupra cărora planează suspiciuni de corupţie. La efortul sifonării banilor publici au pus umărul nume grele precum Gheorghe Falcă, Gheorghe Ştefan, Eugen Tomac, Elena Udrea şi mulţi alţii. Florin Popescu şi toţi popularii suspectaţi de fapte de corupţie arată faptul că PMP nu reprezintă nicidecum o alternativă, acesta fiind un partid cu oamenii compromişi care nu pot propune un tip de politică în folosul cetăţeanului.

Traian Băsescu şi clica sa au iscat un întreg scandal în 2012 acuzându-l pe Liviu Dragnea de fraudarea referendumului de suspendare a preşedintelui. În lumina probelor administrate de DNA în cazul lui Florin Popescu, abordarea lui Traian Băsescu şi Co. devine cu atât mai scandaloasă. Astfel, rechizitoriul DNA arată implicarea deputatul într-un caz de mita electorală ce poate aduce dezvăluiri cu privire la mecanismul prin care regimul condus de Traian Băsescu s-a menţinut la putere. Plasarea lui Florin Popescu în anturajul preşedintelui şi funcţiile importantă pe care a deţinut-o în PDL şi mai nou în PMP indică existenţa unei adevărate reţele în urma căreia se utiliza mita electorală pentru a primi voturi. În urma anchetei DNA, nu este exclus să iasă la suprafaţă şi alte cazuri care implică membrii ai PMP şi vom putea constata că Florin Popescu nu reprezenta decât un pion în tot acest mecanism.

Ceea ce este cu atât mai scandalos în acest caz este faptul că un politician din cercul lui Traian Băsescu dădea lecţii la televizor despre lupta anti-coruptie iar zilele acestea este anchetat de procuorii DNA. Ancheta DNA pune într-o lumină proastă PMP care s-a prezentat întotdeauna ca un partid format din oameni noi şi integri. Iar toată această făţărnicie a PMP va fi cu siguranţă decontată şi în plan electoral, când cetăţenii vor sancţiona aspru imaginea corupţiei care pare a fi tot mai pregnant un brand al acesti formaţiuni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 apr, 2014
cantautor
Cine este in anturajul lui Basescu si comite o posibila infractiune,este clar ca ii creaza lui Basescu inca o problema...
Asta de la Sultanescu(consilierul lui Ponta) scriere..
Anturajul lui Ponta:Nastase,Voicu,Mazare,Duicu,Constantinescu,Nicolescu,unii dintre ei deja dovediti de justitie de infractiuni sunt de laudat...
Nu ii creeaza probleme lui Ponta,oare de ce:sunt toti la fel?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ